“Рік самотності” без Кузьми

Минув рік, як страшна автоаварія біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області забрала життя лідера гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка. Він був не лише талановитим співаком, телеведучим, письменником, продюсером, актором, а й справжнім народним улюбленцем.
Добрий, простий, товариський хлопець із Самбора на Львівщині, який не боявся бути собою й висловлюватися відверто, говорити правду, в дитинстві мріяв стати водієм сміттєвоза. На прохання батьків навчався на факультеті стоматології медичного вузу. Став кандидатом у майстри спорту з біатлону. Та любов до музики взяла гору. 1989 року в містечку Новояворівськ Львівської області з’явився колектив “Скрябін”, який став першим україномовним гуртом у жанрі альтернативної електроніки. За час творчості “Скрябін” увібрав у себе суміш різноманітних жанрів і стилів та здобув неабияку популярність серед українців.
“Рік самотності” – так назвали концерт пам’яті Андрія Кузьменка музиканти “Скрябіна”. Полтавці у межах всеукраїнської акції фан-клубу співака, як і мешканці інших міст, пошанували пам’ять Кузьми, заспівавши його пісень на Театральній площі.
Крім того, краяни підтримали ініціативу “Кожному місту – місце щасливих людей”. На сайті міської ради розміщена електронна петиція щодо надання місця для створення скверу (“Місце щасливих людей”), присвяченого пам’яті Андрія Кузьменка, а також перейменування однієї з вулиць, розташованої в центральній частині міста, ім’ям музиканта. Станом на ранок 4 лютого електронне звернення вже набрало 286 підписів із необхідних 250. Питання в тому, чи розгляне його міська рада Полтави.

Підготувала Анна Васецька.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.