Китайські інвестори готові взяти участь у реалізації інфраструктурних проектів на Полтавщині

Полтавську область вперше відвідали представники впливової китайської компанії Haisum Engineering. У рамках робочої зустрічі потенційні інвестори, які працюють у країнах Південної та Південно-Східної Азії, Європи, Середнього Сходу та Латинської Америки, зустрілися з головою облдержадміністрації Валерієм Головком. Сторони обговорили можливості подальшої співпраці. Як зауважив Валерій Головко, Полтавська область зацікавлена у реалізації інфраструктурних проектів, співпраці на рівні муніципалітетів у рамках децентралізації, залученні не лише інвестицій, а й сучасних технологій.
– Полтавщина – область, якій сьогодні вкрай потрібні серйозні інвестори, а Китай наразі є лідером у підтримці будь-яких новацій у світі. Китай є взірцем стрімкого результативного прогресу розвитку країни. Тому досвід і можливості цієї держави ми повинні максимально запровадити і в Україні, – наголосив Валерій Головко. – Увесь спектр можливостей Китаю, як досвід, так і ресурси, Полтавська область сьогодні готова прийняти. Я запевняю, що Полтавщина використає усі можливості для того, щоб підтримати швидкі темпи реалізації наших спільних ініціатив. Я хочу, щоб період переходу від перемовин до справ із років зменшився до місяців.
Очільник області наголосив, що влада зацікавлена у створенні спільних підприємств, залученні інвесторів, які допоможуть полтавським підприємствам перейти до виготовлення експортно спрямованої і конкурентоспроможної продукції, мати збут за межами України. Насамперед йдеться і про зміну принципів діяльності самих виробників, які мають експортувати за кордон не сировину, а вже готову продукцію. Тому гостро стоїть питання будівництва сучасних переробних підприємств.
Ще одна галузь, перспективна для співпраці, – реалізація інфраструктурних проектів. Це і капітальний ремонт полтавських доріг, і будівництво сучасних шкіл, дитсадків, лікарень, спортивних споруд, інших соціально важливих об’єктів на території об’єднаних територіальних громад.
Керівник міжнародного департаменту Haisum Engineering Джуін Гонг зазначив, що його компанія зацікавлена у співпраці з Полтавщиною. І хоч в Україні він уперше, проте потенціал країни знає добре. Haisum Engineering готова брати участь у конкурсах та тендерах щодо реалізації тих чи інших проектів. Тим паче, що Полтавщина такі проекти вже має. Вони до того ж пройшли експертизу європейських інституцій.
Наступна зустріч керівництва області та китайської державної компанії Haisum Engineering запланована на квітень. До цього часу потенційні партнери узгодять усі пункти меморандуму про співпрацю, який буде підписано, а китайські інвестори встигнуть ознайомитися з проектами, які підготують профільні департаменти ОДА.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.