Кремечуцька ЦРЛ працюватиме

Наразі питання подальшого існування і функціонування Кременчуцької центральної районної лікарні вирішене. Нагадаємо: лікувальний заклад, де медичні послуги отримують кременчужани, які живуть у Автозаводському районі, а також жителі Великої Кохнівки, Лашків, інших прилеглих до Кременчука сіл, збиралися закривати через брак коштів. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Кременчуцької міської ради, проблема була викликана складнощами у сфері міжбюджетних трансфертів, що проходять через Державний бюджет.
У результаті тривалих дискусій на рівні департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації й пошуку шляхів розв’язання проблеми був запропонований один із компромісних варіантів збереження Кременчуцької ЦРЛ. Так, 7,8 тисячі жителів Кременчука, навколишніх населених пунктів й надалі отримуватимуть медичні послуги на первинному рівні, тобто зможуть відвідувати сімейних лікарів за тим самим дільничним розподілом, що діяв до цього часу. За це місто розраховуватиметься із районом коштами з міського бюджету.
Стаціонарні ж відділення лікувальних закладів Кременчука, зокрема дитячої лікарні, пологового будинку й деяких інших міських лікарень обслуговуватимуть жителів району. В свою чергу громада Кременчуцького району спрямовуватиме кошти за медичні послуги до міського бюджету.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.