ПАТ “Полтавський завод медичного скла” — 85!

Дорогі друзі та колеги!
У  день 85-річного ювілею Полтавського заводу медичного скла хочу привітати вас і висловити найщиріші слова подяки за взаєморозуміння і самовіддану працю.
Запорука нашого успіху – у невтомній праці колективу, і насамперед тих, хто нині на заслуженому відпочинку. Наші ветерани в 1930-х роках заклали фундамент сучасного виробництва.
З перших днів Великої Вітчизняної війни на керосинових лампах склодуви виготовляли скляні трубки для запалювальної суміші. Після визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників працівники відбудували завод, згодом газифікували, встановили перший компресор та трансформатор. У 1960-х – збудували корпуси скловарного та ампульного цехів, через руки ветеранів пройшов кожний вузол обладнання для калібрування скла та виготовлення ампул і флаконів.
Сьогоднішнє покоління скловарів не лише зберігає здобутки попередників, а й створює сучасне, високотехнологічне виробництво медичної тари. У процесі роботи вони знаходять найефективніші та найоптимальніші рішення для впровадження нових прогресивних технологій. Закуповується найкраще обладнання, завдяки якому виробляємо конкурентоспроможне медичне скло.
Напередодні ми завершили реконструкцію кисневої станції, забезпечили медичні заклади міста та області медичним киснем. Завдяки цьому створено нові робочі місця та значно знижено ціни на життєво необхідний лікарський засіб.
Маємо високопрофесійних і відповідальних партнерів по бізнесу. Це – італійська фірма “ОСМІ”, у якої закуплені 39 ліній високотехнологічного обладнання для виробництва ампул, і тепер ми виробляємо майже 2 мільярди ампул за рік. Італійська фірма “Glass Service”, фахівці якої займалися інжинірингом, розробляли проекти нової газокисневої скловарної печі та вивели її на задані технологічні параметри.
Наші спеціалісти, інженери, технологи, зварювальники, слюсарі, скловари та багато інших разом з іноземними фахівцями протягом шести місяців зводили нову технологічну споруду. Ми уже отримуємо якісну склотрубку. Ввели в експлуатацію першу пакувальну лінію “Новопак” (Італія) та приступили до пакування склотрубки у квадратні пучки, так, як у Європі.
Особливо приємно, що поруч із нами були наші споживачі. Мрії про найсучасніше виробництво лікарських засобів та медичного скла першого гідролітичного класу були реалізовані завдяки спільній роботі. Нам довіряють фармфірма “Дарниця”, AT “Фармак”, ПАТ “Галичфарм”, білоруський завод “Борисовський завод медпрепаратів” та багато інших. Майже 50 відсотків ампул, які виробляємо, експортуються за межі України.
Протягом останнього часу наше підприємство досягло помітних успіхів у економічному і соціальному розвитку.  У нашому трудовому колективі збережені спортивні традиції. Свідчення тому – багаторазові наші перемоги у футбольних баталіях та волейбольних турнірах.
Отже, дорогі друзі й колеги, згуртуємо наші зусилля, разом зміцнюватимемо позиції нашого заводу, щоб продукція ПАТ “Полтавський завод медичного скла” здобувала все ширше міжнародне визнання. Поліпшуватимемо добробут наших сімей, роститимемо молоде, фізично здорове покоління.

Олександр КУДАЦЬКИЙ,
голова правління
ПАТ “Полтавський завод медичного скла”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.