Перевірено якістю

Відколи наше підприємство очолив Олександр Миколайович Кудацький, було прийнято рішення про побудову системи менеджменту якості, що базується на пов’язаних між собою ресурсах: кваліфікованому персоналі, інфраструктурі підприємства і команді однодумців, здатних донести сенс того, що відбувається, до кожного робітника.

Завдяки енергійності й наполегливості членів правління система управління якістю ПАТ “ПЗМС” була побудована і сертифікована у відповідності до міжнародного стандарту ISO 9001:2000 в липні 2002 року.
Наразі підприємство проводить політику, спрямовану на виготовлення продукції гарантованої якості, що забезпечується високою кваліфікацією співробітників та відповідними ресурсами; безперервне вивчення потреб та очікувань споживачів; підтримку взаємовигідних відносин з постачальниками сировини, матеріалів та комплектуючих; постійне вдосконалення діючої системи управління якістю. Філософію керівництва заводу можна описати так: “Ми керуємо не заводом з виробництва продукції, а підприємством, що задовольняє вимоги та очікування споживачів”.
Вагому роль у виробництві ампул відіграє якість енергоносіїв, що застосовуються в технологічному процесі, таких, як природний газ, кисень, стиснене повітря.
Для забезпечення стабільності показників якості кисню на підприємстві у 2008 році була зведена нова киснево-компресорна станція. Це дозволило отримувати кисень гарантованої якості згідно з ГОСТом 5583-78. Продуктивність нової киснево-компресорної станції збільшилась удвічі. Це дало змогу гарантовано забезпечити власне виробництво, а залишки реалізувати споживачам. Тому вже кілька років лікарі обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського, обласної дитячої клінічної лікарні, ДЗ “Відділкова клінічна лікарня ст. Полтава СТГО “Південня залізниця” та інших рятують життя хворих за допомогою нашого дешевого медичного кисню. До речі, підприємство власним транспортом доставляє кисень медичним закладам.
Ми відкриті для споживачів і замовників. І таким чином останні періодично проводять аудит підприємства. Вони мають можливість особисто проконтролювати технології виробництва та пересвідчитися, що процеси виготовлення та перевірки продукції забезпечують її відмінну якість.
Заради задоволення вимог споживачів керівництво підприємства перебуває в постійному пошуку шляхів для поліпшення якості продукції. Задля цього на підприємстві завершується реконструкція скловарної печі, де буде застосована принципово нова технологія варіння скла – газо-киснева, що дозволить отримувати ампули, не гірші за європейські.
На вимогу фармацевтичних компаній України, з метою інтеграції їх в ЄС, керівництво нашого підприємства прийняло рішення про побудову системи управління якістю за спеціальним стандартом ISO 15378:2011 “Первинне пакування на лікарські засоби. Окремі вимоги щодо застосування ISO 9001:2008 з урахуванням належної виробничої практики (GMP)”. Наявність у нас системи управління, сертифікованої за цим стандартом, дасть впевненість контролюючим органам ЄС у якості первинної тари для лікарських засобів і допоможе фармвиробникам України вийти на ринки Європи.

Наталія МАТВІЙЧУК
Начальник відділу управління якості

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.