На один депутатський мандат претендують дев’ять кандидатів

Завершився процес реєстрації кандидатів у депутати до місцевих рад. Загалом в області буде розподілено понад 7900 представницьких мандатів. У багатомандатному окрузі – 1430 депутатських місць, на які претендують 12965 кандидатів. Про це йшлося на прес-конференції начальника відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату ОДА Юрія Северина та голови Полтавської обласної виборчої комісії Людмили Сердюк.
Зазначалося, що в середньому в області на 1 представницький мандат претендують 9 кандидатів. Найменша конкуренція – 5 претендентів на одне місце (у деяких районах), найвища – до Полтавської міської та обласної рад – 13 та 17 відповідно. Загалом своїх кандидатів до участі у виборах висунули 35 політичних партій. У переважній більшості партійних списків кандидатів забезпечено гендерне представництво. Тобто жінки складають близько 35 відсотків кандидатського складу.
Грошова застава для участі у виборах для політичних партій складала 56 тисяч 810 гривень, а в сумі, по всіх 44 радах, вона становить 2,5 мільйона гривень. Як наголосив Юрій Северин, грошова застава повертається лише тим, хто виборов депутатський мандат. Решта заставних коштів перераховується до Держбюджету.
До обласної ради загалом буде обрано 84 депутати від 17 політичних партій, зазначила Людмила Сердюк. Оскільки, за її словами, фінансування роботи територіальних виборчих комісій недостатнє, щонайменше на 30 відсотків, ТВК не оприлюднювала у ЗМІ інформацію про перелік округів, список зареєстрованих кандидатів у депутати до обласної ради та розмір грошової застави кандидатів і партій. Єдине, що планується опублікувати у ЗМІ, – результати виборів.
На прес-конференції порушувалися інші актуальні питання, пов’язані з ходом передвиборної кампанії.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Коментарів до запису: 1

  1. Василь сказав:

    Нормальні люди все раблять щоб вижити, а всяка мразь лізе до влади щоб задовити простих людей. Вони вже неможут по другому жити ,як вампіри непийне людської крові помре.НОРМАЛЬНІ ЛЮДИ НЕ ЛІЗУТ У ВЛАДУ, ГОЛОСУЮ ПРОТИ ВСІХ,

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.