Факти, що вражають

• У червні 1947 року вперше було освоєно механізоване виробництво ампул на Полтавському склозаводі. Першою ластівкою полтавців була ампула БЦЖ для наповнення вакциною та сироваткою. У 2014 році ПАТ “Полтавський завод медичного скла” випустив 1 мільярд 585 мільйонів ампул. А у 2015 році планує випустити вже 1 мільярд 642 мільйони ампул, що свідчить про стабільне виробництво продукції у нинішній непростий час.
• Попри кризу ПАТ “Полтавський завод медичного скла” продовжує інвестувати власні кошти у розвиток виробництва. За останні п`ять років у розвиток та модернізацію виробництва вкладено майже 100 мільйонів гривень.
Постійне збільшення обсягів виробництва, покращення якості продукції, і відповідно отримання прибутку, розмір якого з кожним роком зростає, дали змогу збільшити розмір сплачених дивідендів. Так, у 2015 році сплачено дивідендів за 2014 рік у розмірі 0,95 грн за акцію, що на 0,45 грн більше в порівнянні з 2013 роком. Розмір дивідендів за акціями державної частки за 2014 рік становив 12,4 мільйона гривень.
• Середня заробітна плата на ПАТ “Полтавський завод медичного скла” на сьогоднішній день складає 4 670 гривень на місяць. І це – не межа, стверджують керівники підприємства.
• Відомі українські фармацевтичні фірми, такі, як “Дарниця” та “Галичфарм”, є  постійними споживачами продукції заводу ПАТ “ПЗМС”. Коли полтавці досягли світового рівня якості виробництва скляної тари для ліків, вони закрили власне скловиробництво ампул.
• Ще три роки тому китайські виробники скляних ампул медичного призначення поставляли на український фармацевтичний ринок 200 мільйонів штук ампул. Полтавцям за кілька років завдяки випуску продукції європейської якості за значно нижчими цінами вдалося неймовірне – витіснити із українського ринку агресивного цінового конкурента. Тепер продукція ПАТ “Полтавський завод медичного скла” на 100 відсотків задовольняє потреби українських фармацевтичних компаній у скляній тарі для фасування ліків.
• Завод проводить широкомасштабну благодійну діяльність. Протягом останніх п`яти років на ці цілі виділено                      1 мільйон 200 тисяч гривень. Працівникам підприємства та ветеранам надається допомога на лікування.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.