Проблеми підготовки до зими, питання молодіжної політики

У роботі засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, яку провів очільник комісії Степан Бульба, взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.
Відповідно до порядку денного комісія заслухала та взяла до відома інформацію керівників обласних комунальних підприємств теплового господарства: Володимира Чернявського, Олександра Короля, Дмитра Приймака, виконуючого обов’язки начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Едуарда Реви про хід підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015–2016 років. Було зазначено, що підготовка житлового фонду, комунальної теплоенергетики, водопровідно-каналізаційного та дорожнього господарства області до роботи в осінньо-зимовий період проводиться у запланованих обсягах. Зокрема підготовлено 6368 житлових будинків – 94,8 відсотка до плану, а також об’єкти соціальної сфери – 98,6 відсотка. Проведено ремонт понад 72 кілометри водопровідних мереж, понад 7 кілометрів каналізаційних мереж, здійснено капітальний ремонт 41000 квадратних метрів міських вулиць та доріг, що складає 82 відсотки до плану, підготовлено 130 одиниць спеціалізованої техніки.
У числі порушених у ході обговорення проблем – невідшкодування державою різниці в тарифах на постачання теплової енергії, повільний процес встановлення будинкових лічильників обліку теплової енергії, обслуговування внутрішньобудинкових теплових мереж, наявність кредитної заборгованості управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації перед підприємствами за виконані роботи та інші.
По тому депутати розглянули та взяли до відома звіт про роботу виконуючого обов’язки генерального директора обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства “Полтаватеплоенерго”, депутата обласної ради Володимира Чернявського та відповідне подання облдержадміністрації щодо призначення його, за результатами проведеного конкурсу, на посаду генерального директора підприємства “Полтаватеплоенерго”. Відтак, за результатами голосування, комісія підтримала кандидатуру Володимира Чернявського та рекомендувала внести питання на розгляд сесії обласної ради. У контексті даного питання депутати також розглянули та взяли до відома звернення громадської організації “Громадський Майдан Полтавщини” щодо проведення конкурсу на заміщення посади генерального директора ОКП “Полтаватеплоенерго”. Знайшла підтримку у депутатів також кандидатура Дмитра Приймака на посаду директора обласного комунального підприємства “Лубнитеплоенерго”.
У порядку контролю було заслухано й обговорено підсумки виконання Програми модернізації комунальної теплоенергетики Полтавської області на 2012–2014 роки та обласної Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2012–2018 роки.
У ході засідання комісія схвалила проект Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015–2020 роки, відхиливши заперечення ГО “Громадський Майдан Полтавщини” щодо її недоцільності.
***
Під головуванням Андрія Соколова відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, в якому взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
У ході засідання комісія розглянула звернення управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації про виділення додаткових коштів обласного бюджету на 2015 рік. Після детального обговорення депутати погодили спрямувати 450 тисяч гривень на реалізацію сімейної, молодіжної політики та 406,3 тисячі гривень на забезпечення підготовки спортсменів вищих категорій школами вищої спортивної майстерності.
Депутати також підтримали пропозицію профільного управління та рекомендували обласній державній адміністрації передбачити комунальному закладу “Дитячо-юнацька спортивна школа “Олімпійські надії” 119,7 тисячі гривень на придбання спортивного обладнання, інвентарю та 400 тисяч гривень на монтаж системи опалення у тренажерних залах закладу.
З-поміж іншого депутати розглянули та затвердили звіти директора комунальної установи “Полтавський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт” Олександра Верещаки, директора комунального закладу “Полтавська обласна дитячо-юнацька реабілітаційно-спортивна школа інвалідів” Сергія Калайди про діяльність очолюваних ними закладів.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.