Дзвони Гонгу Миру

Міжнародний день Миру, який у світі відзначають 21 вересня, для мешканців Кременчука є особливим святом. П’ять років тому в парку Миру було встановлено Гонг Миру. Після того, як 2002 року в Індонезії стався терористичний акт, у результаті якого загинули 202 особи з 21 країни світу, Індонезійський комітет миру розпочав міжнародну акцію зі встановлення Гонгів Миру в дружніх Індонезії країнах світу як символ боротьби за мир і дружбу між народами. Такі Гонги вже передано до багатьох країн світу та Європи й встановлено переважно в столицях. З ініціативи індонезійської сторони, яка високо оцінює політику відкритого міста, котру проводить Кременчуцька міська рада, та враховуючи активну діяльність Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку і зважаючи на героїчну історію й ті значні жертви, які Кременчук зазнав під час Великої Вітчизняної війни, саме це місто було визначено для встановлення символу Миру. За цей час біля нього побувало більше 100 офіційних делегацій з різних країн світу.
Цьогоріч у Кременчуці відбулася низка заходів, присвячених Міжнародному дню Миру. Безпосередньо біля Гонгу зібралася громада Кременчука та гості міста на знак злагоди, єднання народів світу в боротьбі за мир, проти війни, ксенофобії, тероризму, расової нерівності та дискримінації. У заході взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Індонезії в Україні Нінік Кун Нар’яті, Надзвичайний та Повноважний Посол Малайзії в Україні Чуа Теон Бан, Надзвичайний та Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі, представники обласної та міської влади, ветерани Другої світової війни, трудові та учнівські колективи.
Для України таке свято є надзвичайно актуальним, тому й усі виступи були своєрідними закликами зберегти мир в нашій державі й у всьому світі.
Про військових, які нині захищають Вітчизну на Донбасі, говорив голова обласної ради Петро Ворона, закликавши надавати їм постійну підтримку й допомогу. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв, які загинули у зоні проведення АТО.
Завершили урочистості символічними ударами в Гонг Миру, культурно-мистецькою програмою та запуском голубів у небо. На знак пам’яті про кременчужан, які загинули в ім’я щасливого майбутнього своїх нащадків, учасники заходу поклали живі квіти до меморіалу Слави у парку Миру.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.