Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти добовий графік електричних навантажень.

Добовий графік навантаження об’єднаної енергетичної системи України має значну нерівномірність. Він характеризується піком навантаження в години вечірнього максимуму, провалом навантаження в години нічної зони доби і майже рівномірним споживанням електричної потужності протягом годин ранкового та денного часу доби.

Враховуючи нинішню напружену ситуацію як з видобутком, так і з постачанням вугілля на теплові електростанції, питання забезпечення сталого електропостачання споживачам у денні та вечірні години доби залишається пріоритетним.

Посприяти забезпеченню сталого функціонування об’єднаної енергетичної системи України можуть споживачі, раціонально регулюючи режими споживання електричної енергії. Зокрема – зменшуючи споживання електричної потужності в години максимальних навантажень ОЕС України та збільшуючи навантаження на електромережі у нічні години доби.

В Україні для розрахунків за електричну енергію діє спеціальний механізм, що дає можливість позитивно впливати на форму добового графіка навантаження. Це – тарифи, диференційовані за періодами часу. За ринкових умов господарювання цей інструмент є одним з найбільш ефективних засобів управління попитом на споживання електричної потужності. З метою сприяння роботі енергосистеми України споживачам пропонується перехід на розрахунки за тарифами, диференційованими за періодами часу.

За більш детальною інформацією пропонуємо звертатись до кол-центру ПАТ «Полтаваобленерго» за безкоштовним номером телефону: 0-800-210-312.

 

 

Інспекція Держенергонагляду у Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.