Надання житла для сімей загиблих учасників АТО

Першочерговим у порядку денному щотижневої апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка стало питання щодо забезпечення житлом сімей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які загинули в ході проведення антитерористичної операції у східних областях України. Участь у роботі зібрання взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Панков, ця робота проводиться з травня минулого року з прийняттям відповідних урядових рішень. Протягом звітного періоду обстежено житлові умови 93 родин полеглих захисників Вітчизни. П’ять таких сімей отримали квартири (в Полтаві, Миргороді, Комсомольську та дві – в Кременчуці). Житло в першу чергу надається за рахунок державної субвенції, яка спрямовується на придбання житла в прийнятих в експлуатацію новозбудованих житлових будинках та на вторинному ринку. Можуть використовуватися кошти місцевих рад та спонсорські. Нині потребують поліпшення житлових умов 22 родини, з яких 21 вже взята на квартирний облік.
Державою доведені лімітні асигнування в сумі 7,1 мільйона гривень. За словами доповідача, коштів вистачає. На часі – вирішення питання про надання житла для 12 сімей (11 сімей загиблих та одна сім’я інваліда АТО). Валерій Головко поставив завдання перед районними адміністраціями тримати питання на постійному суворому контролі, при отриманні інформації здійснювати оперативне обстеження житлових умов сімей, ставити їх на квартирний облік  і дбати  про виділення коштів.
У порядку контролю розглянуто питання про зменшення заборгованості з виплати заробітної плати.  В серпні вперше в цьому році заборгованість зменшилася (на 873 тисячі гривень). Станом на 1 вересня ц.р. вона склала 34,8 мільйона гривень.
На нараді розглянуто ряд інших питань життєдіяльності області.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.