Земля для учасників АТО

Землевпорядники Полтавщини визначили 559 масивів із земель державної власності загальною площею 4134 гектари, які можуть бути розглянуті як потенційні об’єкти для передачі у власність чи користування учасникам АТО, йдеться у повідомленні ГУ Держгеокадастру в Полтавській області.
Із земель державної власності учасники АТО можуть отримати землю переважно для ведення особистого селянського господарства. На сьогодні в області визначено 555 таких масивів. Також для воїнів зарезервовано по 2 земельні наділи для ведення садівництва (площею 36,35 гектара) та для індивідуального дачного будівництва (площею 14,5 гектара).
Перелік вільних земельних ділянок для бійців АТО сформували також на рівні територіальних громад області.  Органи місцевого самоврядування зарезервували 971 масив загальною площею 1153,26 гектара. Для будівництва та обслуговування жилого будинку і господарських споруд військовим можуть надати 576 ділянок загальною площею 280,84 гектара, 27 ділянок площею 97,89 гектара можна використати для ведення садівництва та 333 ділянки (загалом 763,63 гектара) – для ведення особистого селянського господарства. Звести дачний будинок можна буде на 35 ділянках загальною площею 10,9 гектара.
Усього в області на даний час 2099 військових виявили бажання отримати земельні наділи із земель державної і комунальної власності.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.