Спартакіада керівників місцевих громад

Незадовго до Дня фізичної культури і спорту близько 200 спортсменів із міст і районів області – представники 19 команд – взяли участь у цьогорічній спартакіаді сільських і селищних голів, голів районних рад та їхніх заступників, працівників обласної ради. Змагання пройшли на веслувальній базі ОДЮСШ “Олімпійські надії” у мальовничому місці, де Коломак впадає у Ворсклу в селищі Климівка на околиці Полтави. Спортсмени-любителі зібралися, щоб позмагатися в гирьовому спорті, перетягуванні канату, пляжному волейболі й шашках, а головна мета спартакіади – активізувати фізкультурно-оздоровчу роботу серед керівників місцевого самоврядування, які власним прикладом заохочують до цього свої територіальні громади. Організували і провели захід обласна рада, управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласний осередок ВФСТ “Колос”. Головним суддею спартакіади був Віталій Зінченко. Парад учасників провів заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії Олег Мороз.
391 275У вітальному слові голова обласної ради Петро Ворона подякував керівникам самоврядних органів за те, що подають людям хороший приклад, пропагуючи здоровий спосіб життя, адже саме спорт – запорука здоров’я, як духовного, так і фізичного.
– Ми приїхали на спартакіаду перемагати, показати гарний результат, продемонструвати справжній командний дух, – говорить один із учасників, Нехворощанський сільський голова Новосанжарського району Юрій Любимський, за освітою – викладач фізкультури. – У нас в селі дві футбольні команди, “Оріль” і “Ветеран”, беруть участь в обласних турнірах, наші гравці у складі збірної Полтавщини по лінії ВФСТ “Колос” їздять на ігри всеукраїнського рівня. Зробили хокейний майданчик, де люди займатимуться спортом узимку…
Переможців спартакіади відзначали в командному та особистому заліках. У пляжному волейболі перше місце здобула команда Глобинського району, друге – Решетилівського, третє – Хорольського. В перетягуванні канату кращими були посланці Кобеляцького району, на другій сходинці – Новосанжарський, на третій – Диканський райони.
У змаганнях із шашок чемпіонство здобула команда Зіньківського району, друге місце – Оржицього, третє – Козельщинського. В особистому заліку шашкістів перше місце – у Власівського сільського голови Зіньківського району Сергія Хоменка, друге – у голови Оржицької районної ради Володимира Карлова, третє – у Новогалещинського селищного голови Козельщинського району Григорія Гаврильця.
Найсильнішим серед гирьовиків виявився Валківський сільський голова Полтавського району Віктор Якимович, котрий підняв гирю 125 разів і вчетверте здобув звання переможця обласної спартакіади, “срібло” – у голови Козельщинської районної ради Юрія Марченка (120 разів), “бронза” дісталася Ручківському сільському голові Гадяцького району Володимиру Гнатенку (119 разів). Організатори відзначили, що спортсмени покращили свої минулорічні результати. Восьмеро чоловіків підняли 16-кілограмову гирю більше ста разів за 5 хвилин.
У загальному заліку призерами стали команди Гадяцького, Кобеляцького, Оржицького районів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.