Петро ВОРОНА: “Громадяни самі дають оцінку роботі правоохоронців”

Голова обласної ради Петро Ворона провів робочу зустріч із представниками консультативної місії Європейського Союзу: Станіславом Безовські (Болгарія), фахівцем відділу з регіональних питань, керівником делегації, та Петром Сардано (Італія), спеціалістом із реформування судової системи та реформування правоохоронних органів. У робочій зустрічі також взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук. Метою місії є вивчення процесу реформ в Україні загалом і в регіонах зокрема.
“Фактично на сьогодні ми не бачимо реформування правоохоронної системи, – констатував Петро Ворона. – Створення патрульної поліції в цілому викликає позитивні враження. Але ж це не повноцінне реформування діяльності правоохоронців. Стиль, методи і кадри не змінилися. Подивіться на рівень довіри до міліції, він вкрай низький. Громадяни самі дають оцінку роботі правоохоронців.
У правоохоронних органах досі діє старий принцип “свій свого не здає”. Гучні справи на теренах області так і залишаються гучними, далі діло не йде. Прикладом цього можуть бути проблеми з міським головою Полтави, розкрадання при будівництві дороги Київ–Харків, проблеми, пов’язані з діяльністю обласного Держкомзему, та інші”, – наголосив Петро Ворона.
Зазначалося, що керівництво області покладає великі сподівання на роботу новопризначеного прокурора Сергія Попова. “Зрештою ми робили все від нас залежне, аби позбутися його попередника – Яна Стрелюка. Його робота викликала чимало зауважень і нарікань. Приклад – розслідування справи щодо побиття полтавських майданівців, яке, по суті, було загальмовано і винних не покарано”, – заявив голова обласної ради. У прокуратурі залишилась стара система “відписок”, замість реальної допомоги люди отримують “папірці”.
“На останній сесії депутати не підтримали звіт попереднього обласного прокурора, – розповів перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко. – Це позиція обласної ради щодо оцінки роботи прокурора і прокуратури загалом. Про ці проблеми ми говорили із заступником Генерального Прокурора України Давидом Сакварелідзе, коли він приїжджав на Полтавщину”.
“Однією з найперших реформ у країні має бути реформа правоохоронної системи, – зауважив Петро Ворона. – Зрозуміло, що економічні реформи і реформи самоуправління дуже важливі. Але без реформування правоохоронної системи процес реформування не піде”.
У ході спілкування сторони обговорили і питання децентралізації, створення об’єднаних територіальних громад, проведення в них перших виборів депутатів місцевих рад.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.