Ефективне управління кризовими ситуаціями

Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло зустрівся з представниками спеціальної міжнародної місії ОБСЄ. До Полтави вони приїхали, щоб подивитися, як в області живуть переселенці.
“У Полтавській області діє багато проектів, завдяки яким ми маємо змогу надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам. За одним із проектів ЄС ми уже відремонтували соціальний готель у селищі Нова Галещина Козельщинського району. Підходимо до проблем переселенців відповідально, намагаємося створити комплекс надання усіх послуг. Робимо усе для того, щоб люди, які приїхали до нас, не почувалися тут чужими. Зараз Полтавська облдержадміністрація уклала грантовий контракт із представництвом ЄС в Україні на фінансування Проекту ЄС “Полтавська область для ВПО”. Його загальна вартість – 1154209 євро. Мета Проекту – створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на території Полтавщини, що сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері”, – розповів Олег Пругло.
Він зазначив, що у рамках Проекту для переселенців створюватимуть базові житлові умови, покращуватимуть можливості їх доступу до першочергових та спеціальних медичних, соціальних та адміністративних послуг.
Представники місії ОБСЄ у Полтаві, серед яких – керівник відділу з прав людини спеціальної міжнародної місії ОБСЄ Маргаріта Васкес Панес, моніторингові офіцери місії Александр Нанні та Александр Бурсач, також планують відвідати громадські організації, які займаються проблемами переселенців, та безпосередньо поспілкуватися з внутрішньо переміщеними особами.
“Ми приїхали до Полтави, щоб побачити та запротоколювати, як тут живуть переселенці та з якими проблемами вони стикаються. Ми займаємося питаннями прав людей”, – наголосила Маргаріта Васкес Панес.

ОКІА “Новини Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.