Два відремонтованих авто відбули на Схід

Минулої суботи, напередодні зустрічі демобілізованих бійців 8-ї окремої автосанітарної роти, перед адмінбудівлею, що на вулиці Жовтневій, 45, стояли дві автівки. Одна – медична, інша – пофарбована в камуфляж, із прапорами, збоку напис: “Бійцям АТО від фіскальної служби Полтавщини”.
– Це наш громадянський обов’язок – не бути осторонь тих подій, які нині відбуваються в державі. Фахівці фіскальної служби знайшли можливість відремонтувати машину й довести її до ладу, зібрали гостинці для бійців. Зокрема комп’ютер, бензопилу, продукти харчування, – говорить виконуючий обов’язки начальника головного управління Державної фіскальної служби України в Полтавській області Борис Сидоров. – Передаємо допомогу для боротьби із зовнішнім ворогом. Проте водночас у нас є і внутрішній – контрабанда, приховування доходів. Тож ми також чітко визначаємо своє місце у тій неоголошеній війні державі за незалежність. Усі працівники збирали кошти для ремонту автівки, щоб вона допомагала нашим бійцям у зоні АТО. Привести автомобіль до ладу нам допомогла обласна рада.
Обидві машини відремонтували в комунальному автотранспортному підприємстві обласної ради (далі – АТП). Разом із Борисом Сидоровим і старшим лінійним телеграфістом 1-го батальйону 93-ї окремої механізованої бригади Леонідом Брагою голова обласної ради Петро Ворона випробували одну з автівок – зробили невеличке коло біля адмінбудівлі.
– Враження від поїздки були б кращими, якби уряд виділені на армію кошти спрямував на закупівлю нових автомобілів для потреб бійців. Завдяки підтримці податківців працівники автотранспортного підприємства облради зробили з цієї старенької машини транспорт, який можна використовувати на передовій, перевозити вантажі, обладнання, переїжджати в безпечніше місце і, здійснивши такий маневр, залишитися живими. Поруч стоїть авто із 8-ї окремої автосанітарної роти, яке постраждало під час аварії. Ми його повністю поновили й передаємо у зону АТО. Інший автомобіль знаходитиметься за кілька кілометрів від Донецького аеропорту, – розповів Петро Ворона.
– Коли Петро Васильович останній раз приїздив до хлопців у зону АТО, на День Незалежності, ми звернулися із проханням відремонтувати наш дизель-генератор. Майже пішки з ним прийшли. Він сказав: “Хлопці, потрібно, щоб була машина. Генератор відремонтуємо й авто знайдемо”. І через два тижні наше прохання виконали. Оскільки ми – зв’язківці, то попросили комп’ютер, що хоча б уже був у використанні. Нині нам надали новий. Невдовзі зима, тож підрозділу купили бензопилку, щоб бійці могли порізати деревину на дрова, – розповів Леонід Брага. – Хлопці на передовій із хорошим настроєм. Назад і метра не віддамо. То наша земля, і нам ніхто не має вказувати, як жити на ній.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.