Школи естетичного виховання – здобуток громади

На Полтавщині вдалося зберегти діючу мережу системи позашкільної освіти. А саме – 44 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних заклади музичного, образотворчого, декоративно-ужиткового, вокального, хорового та театрального спрямування. Там навчаються майже 11 тисяч учнів і працюють майже 1200 викладачів. Про це йшлося на профільній обласній нараді, яка відбулася у Кременчуці та Комсомольську – містах, де робота з естетичного виховання поставлена на досить високий рівень. Зокрема у Кременчуці наразі працюють три музичні школи та дитяча художня школа з двома філіями. З їхньою матеріально-технічною базою й ознайомилися гості, поспілкувавшись з колегами щодо нагальних проблем і шляхів їх розв’язання. Найголовніша з них –  фінансове забезпечення, яке здійснюється за залишковим принципом. Натомість із набором бажаючих навчатися у школах мистецтв не виникає ніяких труднощів. Як розповів директор дитячої художньої школи ім. В. Литовченка Андрій Родін, у закладі навчаються 315 вихованців. Цього року конкурс при відборі кандидатів склав 4–5 чоловік на місце. Місячна батьківська плата становить 75 гривень. Щодо матеріального забезпечення, то колектив не сподівається тільки на бюджетне фінансування й активно шукає легальні шляхи поповнення власного кошторису. До того ж діяльністю школи постійно опікується депутат обласної ради, почесний президент фонду “Джерело Дніпра” Володимир Матицин.
Заступник начальника управління культури ОДА Валентина Вождаєнко підбила підсумки проведення цьогорічної атестації педагогів закладів естетичного виховання молоді, вручила відповідні свідоцтва директорам ряду сільських музичних шкіл. Почесну грамоту Міністерства культури за вагомий внесок у справу естетичного виховання дітей було вручено директору Гребінківської дитячої музичної школи Наталії Гринь.
У свою чергу директор обласного музичного училища імені М.В. Лисенка Микола Демченко та директор Гадяцького училища культури імені
І.П. Котляревського Анатолій Несменчук подякували директорам шкіл естетичного виховання за високий фаховий рівень підготовки своїх вихованців.
Учасники наради також побували у Комсомольську, де ознайомилися з роботою місцевої музичної дитячої школи, Палацу культури та творчості.

Галина НЕСТЕРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.