“Був я і кулеметником, і снайпером. Та ким тільки не був…”

Сергій показує світлини із зони бойових дій на Сході України. Кожний знімок – історична мить війни на Донбасі, у якій він – молодший сержант Порубенський із села Дружба Решетилівського району – брав участь.
Ось фото, на якому разом із побратимами 95-ї Житомирської десантної аеромобільної бригади виконують бойові завдання під Краматорськом, Слов’янськом, Артемівськом, Авдіївкою… Змінюються назви населених пунктів, змінюються й завдання: охороняють артилерійські установки, склади з боєприпасами, не дають ворогові просуватися вперед…
Ніколи Сергієві не забути, як виходили з Дебальцевського котла, втрачаючи товаришів, як стояли до останнього в новому терміналі Донецького аеропорту.
“Був я і кулеметником, і снайпером… Та ким тільки не був…” – розповідає він.
– Довелося воювати не лише з місцевими терористами – донецькими козачками, а й із чеченцями, російськими професійними військовими, – говорить Сергій Порубенський. – Бойовою технікою, з якої “поливали” нас вогнем, не могли керувати “прості шахтарі”, а тільки військові спеціалісти. Той, хто побував у зоні АТО, може з упевненістю назвати Росію країною-агресором. З приходом її чергового гумконвою посилюються обстріли наших позицій. Але нас не зламати…
Сергій Порубенський небагатослівний. Помітно, як важко йому дається кожне слово, бо пройти дорогами війни – тяжке випробування. До того ж, як зауважив, виникає чимало проблем побутового характеру. Спасибі волонтерам, які намагаються забезпечувати необхідним.
Нещодавно Сергій Порубенський нагороджений нагрудним знаком “Учасник АТО”.

Людмила ДЯДЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.