Боротьба зі злочинністю – фронт за лінією фронту

Під головуванням Михайла Кривошея відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку, на якому розглянуто профільні питання. У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники силових структур, громадських організацій.
Депутати розглянули та взяли до відома інформацію прокуратури області та УМВС України в Полтавській області щодо боротьби зі злочинністю.
Петро Ворона, Михайло Кривошей акцентували увагу на необхідності проведення більш дієвої роботи правоохоронних органів з припинення злочинів, пов’язаних із полюванням, розкраданням природних ресурсів, створення безпечного руху на автодорозі Київ–Харків. Йшлося також про забезпечення належних умов роботи для дільничних інспекторів міліції. Особливо було наголошено на тому, що боротьба зі злочинністю – це фронт за лінією фронту.
Комісія підтримала звернення начальника УМВС України в Полтавській області щодо виділення з обласного бюджету коштів на встановлення в громадських місцях систем термінового виклику міліції та рекомендувала департаменту фінансів ОДА спільно з УМВС області доопрацювати дане питання.
Також підтримано проект рішення про внесення змін до Комплексної програми профілактики правопорушень на 2011–2015 роки в частині забезпечення організації та проведення громадських робіт з інформування населення щодо державної політики у сфері законності та правопорядку, проведення профілактично-роз’яснювальної роботи з запобігання протиправних діянь. Зокрема планується залучити до цієї роботи демобілізованих військовослужбовців – учасників АТО, які перебувають на обліку в службі зайнятості. Разом з тим комісія рекомендувала органам місцевого самоврядування розробити відповідні місцеві програми, що сприятиме профілактиці правопорушень серед населення області.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.