Маршрут єднання із Заходу на Схід

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, до Дня Незалежності України активні громадяни, ветерани АТО вирушили у благодійний велопробіг, який стартував 16 липня у місті Чоп Закарпатської області. Загалом учасники акції планують подолати дві тисячі кілометрів за 40 днів і фінішувати 24 серпня у селищі Мілове на Луганщині. За словами організатора марафону, учасника АТО Костянтина Самчука, учасники акції щодня проїжджають з півсотні кілометрів, а маршрут проходить через 31 українське місто.
– Ідея провести велопробіг “Захід – Схід” не покидала мене останні півроку. Коли перебував у зоні АТО, зрозумів: кожен день – цінний і може стати останнім. Тож не хотілося відкладати на рік. Швидко зібрались і поїхали. Акцією ми вкотре прагнемо символічно об’єднати рідну Україну, – розповів Костянтин Самчук. – Також проводимо збір коштів для поранених, інвалідів та родин, які втратили своїх рідних на буремному Сході. Серед підопічних – родина бійця нашого
12-го батальйону Олександра Шишка. Він загинув рік тому.
Маршрут мандрівників на велосипедах проліг і через Полтаву. Тут учасників акції гостинно зустріли представники обласного центру фізичного здоров’я “Спорт для всіх” та головного управління ДСНС України у Полтавській області. Вони забезпечили місцем проживання, продуктами харчування й екскурсіями нашим містом. Потім велосипедисти помандрували на фестиваль борщу, що пройшов у столиці гончарства – Опішні.
“Про благодійний велопробіг знав ще з часу виникнення ідеї, адже разом із Костянтином несли службу в зоні АТО. Тому, коли хлопці приїхали в Черкаси, я не міг залишатися осторонь: провів екскурсію рідним містом і гайда з ними. Щодня ми зустрічаємося із активною громадськістю, зокрема молоддю й учасниками АТО. У соціальних мережах ведемо щоденник, записуємо, де були, як провели час, враження й кумедні історії з подорожі”, – ділиться враженнями Максим Скорик.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.