Полтавці – на п’єдесталі першості

Цього року чемпіонат світу з авіамодельного спорту проходив у монгольській столиці Улан-Баторі з 26 липня по 3 серпня. Близько 700 учасників із 37 країн змагалися у трьох класах – вільно літаючі моделі планерів, таймерні та гумомоторні моделі.
Перемогу в “повітряному бою” для нашої держави виборов полтавець – чемпіон України та Європи, майстер спорту України міжнародного класу В’ячеслав Александров. Як розповів його товариш, майстер спорту України Валерій Руденко, кожна модель планерів була вагою не більше 750 грамів і відповідала певним технічним вимогам. Бали учасникам нараховувалися за кількістю часу, який вільно літаючі моделі провели у небесному просторі на відповідній висоті.
– За всю історію авіамодельного спорту Полтавщини В’ячеслав Александров перший здобув звання чемпіона світу. Уже понад 47 років він натхненно виготовляє вільно літаючі моделі. Захоплення планерами розпочалося ще в школі, коли В’ячеслав відвідував гурток авіамоделістів обласної станції юних техніків, – зазначив Валерій Руденко. – Його тренер – майстер спорту України Анатолій Раввінов (нині, на жаль, покійний) – був переконаний, що на юнака чекає велике майбутнє. Нині В’ячеслав – багаторазовий призер і переможець різних змагань, володар кубків чемпіонатів світу в командному заліку.
Також високий результат Полтавщина показала й на чемпіонаті України з авіамодельного спорту по класу швидкісних кордових моделей, який відбувся ще на початку літа у Києві. Майстри спорту України кременчужанин Валерій Нікітін і полтавець Володимир Воронін завоювали “золото” і “срібло” відповідно.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.