Він любив життя і допомагав людям

У  Новій Галещині Козельщинського району прощалися з полеглим бійцем АТО. 33-річний Руслан Батир у мирному житті був добрим і щирим, доброзичливим і готовим підставити плече кожному, хто потребував його допомоги.

Навчався у місцевій Новогалещинській школі. Повернувшись з армії, працював, реалізуючи свій молодечий запал, у різних сферах діяльності. Його останнім місцем роботи був Кременчуцький автозавод (ПАТ “АвтоКрАЗ”). Але коли військкомат покликав захищати Вітчизну, не роздумуючи, проміняв тихе, спокійне сімейне життя на суворі будні воїна-захисника.
На Схід України Руслан прибув 4 лютого 2015 року. Як і належить солдатові, сумлінно ніс службу. Важкі ратні будні потребували чимало сил. Але він не нарікав, бо чітко усвідомлював, що боронить рідну землю від кремлівських зайд, сепаратистів. Руслан любив життя і багато хотів устигнути, але занадто рано ворожа куля не дала здійснитися молодим мріям. 31 липня під час обстрілу він отримав смертельне поранення.
Провести воїна в останню путь зібралося все селище, жителі навколишніх сіл, райцентру, прийшли віддати шану загиблому захиснику заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, народний депутат України Андрій Река, керівники району. Висловити співчуття батькам, дружині, доньці, рідним і близьким покійного приїхали й бойові побратими Руслана.
Мітинг пам’яті на кладовищі відкрив Новогалещинський селищний голова Григорій Гаврилець. Співчуття також висловили заступник командира дивізіону майор Володимир Анохін, товариш по службі Анатолій Тимчишин, директор місцевої школи Віктор Кіріченко.
Пролунали постріли військового салюту на честь, шану і незабутню пам’ять про славного воїна, нашого земляка, захисника Вітчизни Руслана Батира…
Як кажуть, Бог забирає найкращих. Це вже друга страшна втрата Козельщинського краю. І дай Боже, щоб вона була останньою. Нехай усіх обходять стороною чорні звістки про смерть наших земляків, які боронять Україну на буремному Сході.
Вічна пам’ять тобі, Руслане. Герої не вмирають, їх пам’ятають вічно.

Світлана Устименко
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.