У водоспаді барв і почуттів

Якщо у Полтаві в межах будь-якого мистецького заходу передбачена виставка творів художників, постійні відвідувачі завжди впізнають серед її учасників члена Національної спілки художників України Світлану Чорну. Її енергія аж випромінюється. Художниця належить до покоління “дітей війни”. Вона не втратила незамінимого для плідної творчості вміння дивуватися навколишньому світу й дивувати своїми несподіваними відкриттями інших.
Світлана Чорна – постійно у вирі культурних подій: виставки, конкурси, ярмарки, фестивалі. Наприклад, цього літа головувала в журі виставки-конкурсу “Осяяні красою і талантом”, що відбулася у межах обласного свята “Маріїна долина” в Черняківці Чутівського району.
Неможливо перерахувати все, що в різні періоди було їй до снаги й до душі. У дитинстві захоплювалася вишиванням, а також активно займалася спортом. Жодна шкільна спартакіада не проходила без її участі. Найнетерплячіше чекала змагань із легкої атлетики…
У життєвому девізі Світлани Чорної три складові: ніколи не боятися незнайомої справи, завжди завершувати розпочате, усе робити з любов’ю. Найбільша її любов – живопис. Мистецтво опановувала в художній студії при Палаці культури залізничників у Олександра Журбія.
Світлана Чорна знайшла свій живописний стиль, у якому органічно поєднала експресивність вражень та багатство традицій українського декоративного мистецтва. Вона запозичує у природи настроєвий та колористичний мотиви й наповнює їх водоспадом своїх почуттів. Помітне місце в творчості Світлани Чорної належить пейзажам-роздумам. Як і в квітковому натюрморті, художниця намагається розкрити в них характер природи рідного краю, невіддільний від вдачі людей, які у цьому чудесному царстві природи живуть.

Олена ВИГОВСЬКА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.