Раціональне використання фінансових і земельних ресурсів

Голова обласної ради Петро Ворона провів спільне засідання Президії обласної ради та постійної комісії з питань бюджету та управління майном. У зібранні взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Головко, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівники причетних установ і відомств, представники громадськості та ЗМІ.
Зокрема у ході активної дискусії із врахуванням думок, висловлених депутатами обласної ради Степаном Бульбою, Іваном Гальченком, Миколою Ганнущенком, Тамарою Дорохіною, Олександром Залужним, Юрієм Кривошеєвим, Олександром Масенком, Володимиром Оніщенком, Ларисою Передерій, Олександром Удовіченком, Ігорем Чобітьком, Анатолієм Шкарбаном, Юрієм Шляховим, визнано як попередньо розглянуті пропозиції облдержадміністрації щодо розподілу коштів, залучених від підприємств нафтогазового комплексу, про що доповів Андрій Пісоцький.
Зважаючи на те, що обласна рада та ОДА підписали угоди щодо залучення до кінця року 19 мільйонів гривень коштів нафтогазового комплексу ПАТ “Укргазвидобування”, відповідальним виконавцям доручено доопрацювати мотивацію та механізм їх розподілу. В цілому планується спрямувати 14 мільйонів гривень на розвиток транспортної інфраструктури краю, 5 мільйонів – на будівництво фортифікаційних інженерних споруд для потреб АТО.
Про виконання заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року “Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету” в частині проведення інвентаризації прийнятих рішень щодо утворення бюджетних установ, поінформував депутат обласної ради Анатолій Шкарбан. Поряд із пропозицією детально проаналізувати по галузях доцільність існування кожного комунального підприємства доповідач привернув увагу до неналежного стану справ у дитячому ревматологічному санаторії “Ліщинівка”, що у Біликах Кобеляцького району.
* * *
Під головуванням Валерія Капленка відбулося засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин. У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук. У ході дискусії зокрема вирішено доручити управлінню майном обласної ради спільно з відділом юридичного забезпечення оперативно унормувати питання виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, яка знаходиться у користуванні ТОВ “Кременчуцька міська друкарня”.
Депутати підтримали звернення голови ФГ “П’ятківський” стосовно оформлення земельної ділянки на території Кам’янопотоківської сільради Кременчуцького району для вирощування на ній енергетичної верби. Члени постійної комісії розглянули заяву Рунівщинського сільського голови Полтавського району про сприяння скасуванню наказів головуправління Держземагентства України в Полтавській області, які, на його думку, прийняті з порушеннями, та звернення голови Громадської ради при ОДА з ряду профільних питань. Валерій Капленко наголосив, що над цією проблематикою і постійна комісія, й обласна рада працюють вже два роки, надсилають звернення у профільні столичні інстанції. Він запропонував знову апелювати до них, засвідчивши підтримку ініціативи громад Тернопільської, Івано-Франківської та Запорізької областей щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2026 року.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.