Пріоритет – освіта й оздоровлення дітей

Як уже повідомляла “Зоря Полтавщини”, голова обласної ради Петро Ворона з робочою поїздкою відвідав Новосанжарський і Кобеляцький райони.
Зокрема він побував у Великокобелячківській ЗОШ І–ІІІ ступенів Новосанжарського району, на території якої знаходиться недобудоване шкільне приміщення. Його почали зводити за індивідуальним проектом, котрий замовив фахівцям колишній місцевий колгосп. За два-три роки збудували стіни. Потім, за словами голови ради школи Олександра Китайгори, напередодні парламентських виборів 2006-го обласна державна адміністрація виділила 200 тисяч гривень на облаштування даху. Чотири роки тому встановили пластикові вікна, щоправда, лише на другому поверсі. На цьому будівництво зупинилося.
Нещодавно директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Євгеній Ленський також відвідав ЗОШ у Великому Кобелячку. В ході розмови з головою Новосанжарської РДА Сергієм Бульбахою та директором школи Мариною Мостовою виникла думка створити на території освітньої установи багатопрофільний професійний навчальний заклад, наприклад, ліцей аграрного спрямування. Проте на реалізацію такого проекту, за словами Сергія Бульбахи, потрібно 15 мільйонів гривень.
Оглянувши приміщення, корпуси школи, поцікавившись наповнюваністю закладу, кількістю першокласників та випускників, Петро Ворона запропонував вирішувати проблемне питання таким чином. Спершу провести консервацію недобудованого об’єкта, його максимальну герметизацію. Потім провести виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, під час якого керівники району представлять конкретні пропозиції з усіма відповідними обрахунками щодо створення якісного навчального центру.
* * *
Голова обласної ради Петро Ворона та депутат обласної ради Анатолій Шкарбан побували у дитячому ревматологічному санаторії “Ліщинівка”. Заклад розташований у селищі міського типу Білики Кобеляцького району. Штат – 67 осіб. На момент відвідин установи там перебували 11 дітей, бо саме відбувався виїзд. Під час попереднього заїзду всі 50 місць були зайняті.
Петро Ворона і Анатолій Шкарбан оглянули палати, в яких мешкають юні пацієнти, маніпуляційну кімнату, їдальню, лабораторію та інші приміщення. Вони були вельми обурені станом зберігання продуктів, відсутністю сформованого меню, брудом і безладом. Наголошувалося, що питання забезпечення належних умов лікування та відпочинку дітей у цьому закладі буде розглянуто компетентними органами.
* * *
У Світлогірському Кобеляцького району відбувся День села. У межах дійства пройшло й відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям, спорудженого у рамках реалізації обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки із дольовим наданням коштів обласного бюджету.
Із подвійним святом привітали присутніх Петро Ворона, Анатолій Шкарбан, керівники району, спонсори будівництва, які вручили подарунки – футбольні м’ячі. Потому відбулися матчі з міні-футболу, легкоатлетична естафета, змагання з армспорту, показові виступи гирьовиків тренера обласної ДЮСШ “Колос” Артема Письмака, а також святкова лотерея та концерт заслуженої артистки України Тетяни Садохіної.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.