Уряд передбачив кошти на субсидії

На черговій щотижневій апаратній нараді у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка  серед іншого  аналізувалася робота  щодо виконання Постанови Кабінету Міністрів “Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї”. Участь у роботі зібрання взяв перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Як повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, з 1 липня запроваджений адресний підхід щодо призначення субсидій, при якому враховується не тільки статус претендента, а й сукупний дохід, який не повинен перевищувати 1710 гривень.
Нововведення не стосується 21 категорії громадян (учасників бойових дій, інвалідів війни тощо), яких налічується близько 9 тисяч. До цього часу пільгами користувалося понад 180 тисяч сімей. Уже підтверджено право на субсидію 109 тисячам сімей. Але найбільш масштабні завдання чекають при оформленні субсидій на опалювальний період. Кошти на субсидії Урядом передбачені – фінансування збільшено в десять разів. Тим більше, що оформлення субсидій спрощується, але це – додаткове навантаження на соціальні служби.
Валерій Головко поклав персональну відповідальність за організаційну роботу щодо надання субсидій на голів райдержадміністрацій. Адже від оперативності та якості оформлення субсидій залежить громадська думка про ефективність роботи як центральної, так і місцевої влади, наголосив голова ОДА.
Як повідомив Валерій Головко, Людмила Корнієнко визнана кращим в Україні серед керівників обласних профільних департаментів.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.