“Тихе полювання”: перші цьогорічні потерпілі

Як повідомили у прес-центрі департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, у Котелевському районі через отруєння грибами постраждала сім’я з 4 осіб – батько та троє дітей віком 11, 12 та 15 років. Вони назбирали у лісі дикорослих грибів і “смачно” повечеряли. Уже наступного ранку в них виникли нудота, головний біль, біль у животі, інші ознаки отруєння. Із цими симптомами потерпілих у тяжкому стані госпіталізували до реанімаційного відділення Полтавської центральної районної лікарні. Дітей 11 та 12 років незабаром перевели до реанімаційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні, а батька і 15-річного сина – до реанімаційного відділення обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського.
Попри всі зусилля лікарів у потерпілих розвинулась печінкова недостатність. Для надання спеціалізованої допомоги їх екстрено доправили до Києва:  дітей – в Український дитячий центр клінічної токсикології, інтенсивної та еферентної терапії дитячої спеціалізованої лікарні “ОХМАТДИТ”, батька – у лікарню швидкої допомоги. На жаль, він помер. Стан дітей залишається тяжким. Медики роблять усе можливе, щоб врятувати постраждалих.
Фахівці вкотре закликають громадян вкрай обережно ставитися до дикорослих грибів, а ще краще – зовсім відмовитися від вживання таких “делікатесів”. Здоров’я ж дорожче.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.