Полтавська делегація побувала в Білорусі

Полтавська делегація на чолі з головою облдержадміністрації Валерієм Головком, головою обласної ради Петром Вороною з робочою поїздкою побувала в Республіці Білорусь. Під час поїздки, яка відбулася на запрошення литовської групи компаній ARVI, полтавці побували у місті Ліда, де ознайомилися з виробничою діяльністю ВАТ “Лідський ветеринарно-санітарний утилізаційний завод”.
Як прокоментував Валерій Головко, йдеться про підприємство, яке реконструювали литовські інвестори.
– Аналогічне підприємство є в Хоролі – це філія ДП “Укрветсанзавод”, – зазначив голова ОДА. – Воно фактично не працює з осені минулого року. Литовські інвестори зацікавлені у співпраці з Полтавщиною, як і обласна влада. Першим таким кроком може стати інвестиційний проект із будівництва на базі старого заводу в Хоролі сучасного підприємства з переробки відходів тваринного походження.
Орієнтовна проектна потужність такого підприємства – 25 тисяч тонн на рік, вартість проекту – понад 15 мільйонів євро. Для області це нові робочі місця, надходження податків до місцевого бюджету, вирішення екологічної проблеми. До того ж будівництво сучасного ветсанзаводу відкриває  нові перспективи у переробній галузі Полтавщини.
– Відповідно до існуючих норм для того, щоб вивезти м’ясну продукцію на експорт, потрібно обов’язково мати посвідку з такого заводу з підтвердженням, що підприємство утилізувало залишки виробництва, – наголосив голова обласної ради Петро Ворона. – Тобто, якщо ми реконструюємо це підприємство, то вирішуємо питання виходу наших переробних підприємств на ринок ЄС з експортом готової продукції.
Полтавців також прийняв заступник мера міста Ліда. Господарі розповіли гостям про місцеві інвестиційні проекти, продемонстрували напрацювання, показали місцеві села.

(За матеріалами прес-служб облдержадміністрації і обласної ради).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.