Полтавщина запрошує гостей

В  інформаційно-рекламному турі “Запрошуємо на Полтавщину!”, організованому управлінням інфраструктури та туризму облдержадміністрації для представників туристичного бізнесу з інших областей країни, взяли участь 30 представників цієї галузі з Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Сумської, Харківської, Херсонської областей, Києва. З вітальним словом до гостей звернувся голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб.  Екскурсійний супровід здійснив начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому Віталій Павлов.
Гості проїхали туристичними маршрутами нашого краю. Зокрема побували в Національному музеї-заповіднику М.В. Гоголя в селі Гоголеве Шишацького району. В Миргороді екскурсовод-краєзнавець Микола Кисличенко водив гоголівськими місцями в образі самого господаря. У Великих Сорочинцях відвідали Спасо-Преображенський собор, побудований гетьманом Данилом Апостолом, у якому хрестили маленького Миколу Гоголя, літературно-меморіальний музей письменника та містечко Сорочинського ярмарку. Самодіяльні митці Диканського районного будинку культури підготували колоритну програму, теж з гоголівськими героями. Начальник відділу культури, туризму та архівної справи райдержадміністрації Євген Оніщенко розповів про цікаві надбання району.
Мандрівку полтавським краєм представники турфірм України продовжили, відвідавши музей українського весілля у Великих Будищах Диканського району, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному, Решетилівську майстерню художніх промислів Сергія Колінченка та музей центру народних промислів “Оберіг”. Підсумки заходу підбили у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського, обмінявшись пропозиціями в сфері розвитку внутрішнього туризму. Представники турбізнесу активніше возитимуть групи на Полтавщину, розширюватимуть коло пропонованих маршрутів, зокрема для школярів.
– До нас приїхали люди, які займаються внутрішнім туризмом і пропонують відпочинок в Україні. Наша область цікава для різних регіонів, у нас є багато маршрутів, потужна база. Під час туру продемонстрували можливість розміщення в садибах сільського зеленого туризму. Готелі знають всі, а садиби – це автентична річ, – сказала в.о. начальника управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Лариса Оніщук. – Наголос зробили на гоголівських місцях і етнографічних маршрутах, можливостях театралізованих атракцій для туристів. Зараз туристичний потік на 25 відсотків збільшився. Якщо кожне з підприємств, які побували у нас, привезе по 2 групи по 50 чоловік, це буде 3 тисячі туристів.
– Я побував у багатьох країнах світу, десь 30–40 країн у своєму житті відвідав. А такого, що побачив у Опішному, не бачив ніде. Опішне – це щось унікальне, щось сакральне. У вас є унікальна річ, і якщо ви, полтавці, зможете це правильно презентувати, сюди будуть їхати як за чимось унікальним, – поділився враженнями радник міського голови Нової Каховки Херсонської області з питань туризму Павло Ярмій.
Головна мета презентації туристичних цікавинок нашого краю – розвиток внутрішнього туризму і збільшення потоку гостей з різних куточків країни.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.