Літній вернісаж

У  Духовно-культурному центрі імені преподобного Паїсія Величковського, що при Свято-Успенському кафедральному соборі УПЦ КП, відкрилася виставка-продаж картин полтавських художників, які взяли участь у благодійних акціях на підтримку дітей загиблих військових на буремному Сході.
– На знак подяки полтавським митцям ми влаштували виставку-продаж, частину коштів повертаємо художникам на пензлі та фарби, а іншу – передаємо маленьким жителям нашого краю, – зазначив директор Духовно-культурного центру Сергій Козлов. – Протягом останніх п’яти місяців близько 70 творів мистецтва знайшли своїх власників. Зібрані кошти, а це понад 22 тисячі гривень, передали дев’ятьом родинам, де без батьківської турботи залишилися діти віком до п’яти років.
Уже доброю традицією благодійних акцій, що проводяться у Духовно-культурному центрі імені преподобного Паїсія Величковського, стало благословення архієпископа Полтавського і Кременчуцького УПЦ КП Федора. “Ця виставка покликана ще й надихати та відкривати серця небайдужих людей, щоб душа не зачерствіла”, – наголосив владика.
В експозиції “Літній вернісаж” гармонійно поєднується розмаїття жанрів, сюжетів і технік. Яскравий, контрастний живопис в одних роботах перетікає в ніжні пастельні відтінки і напівтони в інших. Загалом в експозиції представлені полотна більш ніж 20 полтавських митців.
– Ми із чоловіком, художником Ігорем Величком, завжди беремо участь у благодійних акціях не лише в Полтаві, – розповіла учасниця благодійної виставки Анна Величко. – Намагаємося не пропускати подібних заходів, адже допомогти дітям – святе.
Голова обласного осередку Національної спілки художників України Юрій Самойленко передав до Духовно-культурного центру ікону преподобного Паїсія Величковського, виконану миргородцем, членом НСХУ Олександром Шолухою.
Виставка “Літній вернісаж” працюватиме до 9 серпня, тож кожен зможе придбати полотно до душі й допомогти дітям, батьки яких віддали життя за незалежність України.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.