За мир на рідній землі

Чорну сторінку перегорнула книга історії Семенівського району. Тут прощалися із захисником рідної землі – учасником антитерористичної операції молодшим сержантом Володимиром Шульгою. Сотні людей зібралися біля Всіхсвятської церкви у Семенівці, де проходила панахида за загиблим. Віддати останню шану Герою сюди прийшли керівники району, рідні, друзі, бойові товариші, знайомі та просто люди, які співчувають незбагненному горю великої втрати 23-річного юнака. Скромний, чесний, мужній син своєї країни поклав життя за свободу та незалежність держави, беручи участь у бойових діях на Сході України.
Володимир Шульга загинув ще 12 лютого під Дебальцевим. Ворог намагався зайняти місто, тривали запеклі бої, але завдяки героїзму наших захисників, у тому числі й молодшого сержанта із Веселого Подолу Володимира Шульги, українські позиції були утримані. Він загинув у палаючому танку. Для ідентифікації тіла знадобилася експертиза ДНК родичів солдата…
На долю Володі випали складні життєві випробування – у 13 років він залишився без мами, тато після отриманої травми став інвалідом, разом із братом та сестричкою його виховувала бабуся. Друзі та знайомі Володі завжди відзначали його скромність, доброту, справедливість. Після закінчення школи хлопець навчався у Кременчуцькому училищі №7, а у 2009 році Володимира призвали на службу до Збройних сил України, після чого він залишився служити у війську за контрактом, працював механіком-водієм 30-ї ОМБ. З перших днів окупації Криму Володимир Шульга виконував бойові завдання на кордоні у Херсонській області. З серпня 2014 року він – учасник АТО. Тут на долю солдата випали надлюдські випробування: брав участь у найпекельніших боях – під Савур-Могилою, Іловайськом, Дебальцевим… Молодий солдат прийняв жахливу смерть за мир та спокій на нашій землі заради усіх нас.
Земляки проводжали в останню путь свого захисника, стоячи на колінах. Ховали молодшого сержанта Володимира Шульгу під Гімн України, почесне салютування з автоматів та гіркі сльози односельців.
Вся громада полтавського краю схиляє голови на знак вічної пам’яті за загиблим воїном. Глибокі співчуття родині загиблого, його рідним і близьким людям, тим, хто пліч-о-пліч боронив рідну країну.
Вічна слава Герою та світла пам’ять!

Ілона БОГАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.