Дніпропетровські лікарі рятують життя миргородця, визволеного з полону

35-річний боєць 28-ї розвідувальної бригади Роман Копацій потрапив у полон до бойовиків неподалік Красногорівки Донецької області у травні. За цей час пережив жахливі тортури. Мати Романа, Ганна Копацій, самотужки поїхала визволяти сина, пробула разом із ним у полоні три тижні. Врешті 3 липня у вкрай тяжкому стані бійця доставили до обласної клінічної лікарні імені Мечникова у Дніпропетровську.
Стан, у якому привезли чоловіка, шокував навіть лікарів, які за рік війни бачили різні поранення.
– Бойовики предали тіло Романа в стані коми. На нього навіть здалеку важко дивитися. Численні ножові поранення грудної клітки, черевної порожнини. Пошкоджені шлунок, печінка, діафрагма. Прострелені обидві нижні кінцівки. Пневмонія, менінгоенцефаліт, – написав на своїй сторінці у Фейсбуці головний лікар Сергій Риженко. – Стан критичний. Переніс уже вісім операцій.
Кілька днів Роман був у непритомному стані, але нещодавно прийшов до тями. Біля нього знаходиться мама.
Захиснику обов’язково потрібно вижити, адже вдома, у селі Великі Сорочинці Миргородського району, на нього чекають дружина та шестеро дітей. Наймолодшому з них – усього сім місяців.
Волонтери Полтавського батальйону небайдужих, які підтримують родину, звертаються за допомогою до мешканців області, адже на лікування та реабілітацію воїна потрібні значні кошти. Номер картки “ПриватБанку” дружини Романа – 4627 0812 0862 8425 (отримувач – Галина Михайлівна Музир).

Олена Ігнатенко
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.