Останнє попередження хабарникам

З  початку року відкрито 43 кримінальні провадження за фактами незаконних дій працівників міліції. До дисциплінарної відповідальності притягнуто майже сімсот правоохоронців, з яких одного звільнено з органів внутрішніх справ, а трьох – із посад. Загалом за порушення дисципліни і законності у 2015 році звільнено 19 працівників органів і підрозділів міліції. Про це повідомив під час брифінгу начальник управління МВС у Полтавській області Олег Бех. Напередодні керівник провів нараду з особовим складом Державтоінспекції УМВС щодо протидії корупції у лавах органів внутрішніх справ.
“Останнім часом у мережі Інтернет почастішали факти вимагання хабара працівниками ДАІ на полтавських шляхах. Таким міліціонерам пощади немає і бути не може. Це вже останнє серйозне попередження. Якщо у подальшому будуть виявлені подібні факти, то наслідки будуть безапеляційні. Наголошую на посиленні роботи щодо правопорушників-корупціонерів. Зокрема вони будуть не лише звільнені з місця роботи, а й позбавлені права працювати в правоохоронних органах, – зазначив Олег Бех. – Ми повинні демонструвати взірцеву поведінку, високий професіоналізм. Чому через когось має страждати великий підрозділ, який добросовісно несе службу, співробітники якого побували у зоні АТО, виконували бойові завдання? З ухваленням закону про поліцію в лавах правоохоронців залишаться працювати лише чесні й висококваліфіковані працівники”.
У межах антикорупційних заходів керівництво УМВС в Полтавській області вирішило, що дорожньо-патрульна служба буде нести службу разом із представниками батальйонів “Полтава” і “Кременчук”.
Наостанок Олег Бех закликав громадськість повідомляти про подібні ганебні факти на номери “гарячої лінії” (0532) 51-77-57, 51-77-02, 56-22-33) та співпрацювати у цьому напрямку.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.