Як з неба ллє, сидіть удома

Зливова каналізація на центральних вулицях Кременчука не витримує натиску дощової води. Кожного разу, коли з неба ллє злива, місто стає схожим на Венецію. Перехожим доводиться долати величезні калюжі по коліна у воді, автівки не їдуть, а пливуть, як човни. І таких проблемних місць у Кременчуці достатньо у кожному мікрорайоні. Вони добре відомі комунальникам, але на них уперто закривають очі. Містянам же радять під час негоди сидіти краще вдома, щоб не купатися у брудних тимчасових озерах.
От і останній дощ, який пройшов минулого четверга, у міськвиконкомі не вважають надзвичайною ситуацією. Керівник управління надзвичайних ситуацій Сергій Кирийченко запевняє, що такою вона може бути визнана лише за умови, коли на землю випаде за годину 30 мм опадів або ж за півдоби – 50 мм. У Кременчуці таких показників не зафіксовано.
Водночас у міськвиконкомі визнають, що дощ наробив багато лиха. Потекли дахи будинків, громадський транспорт мусив постійно зупинятися через значну повінь. Натомість начальник УЖКГ Іван Москалик запевняє, що такі підтоплення є очікуваними, адже міська зливова каналізація не розрахована на інтенсивні потоки води. За його словами, насосне обладнання, яке перебуває на балансі КП «Благоустрій Кременчука», працює у штатному режимі. Тож у деяких дворах житлових будинків до відкачування води долучалися навіть рятувальники.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.