“Ворсклянські” новини

У  Словенії триває навчально-тренувальний збір полтавської “Ворскли”. Наші земляки провели товариський спаринг із сьомою командою хорватського чемпіонату – ФК “Спліт”, у якому зараз виступає колишній “ворсклянин” Денис Главіна. У напруженій боротьбі “зелено-білі” поступилися – 1:2. У полтавців відзначився Артем Громов. Також на цих зборах наша команда планує помірятися силами із чемпіоном Боснії і Герцеговини – “Сараєво” – та із словенським клубом “Рудар”.
***
Відбулося розширене засідання УЄФА, на якому мала вирішитися доля домашніх матчів дніпропетровського “Дніпра” та полтавської “Ворскли” у Лізі Європи. Нагадаємо: після закінчення цього сезону дозволи на проведення міжнародних футбольних матчів мали лише два українських міста – Київ і Львів. Таким чином виникало питання, чи зможуть “Ворскла” та “Дніпро” приймати європейських суперників у своїх містах.
– Основна проблема – відсутність міжнародного аеропорту, – розповів віце-президент УЄФА Григорій Суркіс. – Найближчий до Полтави знаходиться в Харкові, але це місто більшість країн не рекомендує своїм громадянам для відвідування. Я доклав максимум зусиль, щоб переконати колег в одному: полтавські вболівальники заслужили право на те, аби вболівати за рідну команду в єврокубках на своєму стадіоні. Виконком УЄФА погодився прийняти за основу варіант автобусного трансфера, коли команди-суперники у супроводі ескорту прибувають до Полтави із аеропорту “Бориспіль”. Також розглядається можливість відкриття місцевого аеропорту для внутрішніх авіаліній. У цьому випадку господарі повинні будуть забезпечити чартерний переліт гостей з “Борисполя” до Полтави. Ухвалено рішення, що Полтава має в короткі терміни покращити інфраструктуру відповідно до висунутих зауважень.
***
Дирекція Прем’єр-ліги погодила й затвердила дати й час проведення ігор першого туру. Розпочнеться чемпіонат у п’ятницю, 17 липня, грою “Металург” (Запоріжжя) – “Зоря” (Луганськ). “Ворскла” перший поєдинок проведе у суботу, 18 липня. Вдома наші земляки прийматимуть луцьку “Волинь”. Цей матч розпочнеться о 19.30.
***
На стадіоні “Лтава” у с. Крутий Берег Полтавського району відбулася товариська зустріч команд U-21 “Ворскли” і харківського “Металіста”. У цьому матчі молоді “ворскляни” виявилися сильнішими за харків’ян і переграли їх – 4:1. Голи за “Ворсклу” забили: Одарюк (37), Гасенко (64), Бобров (73), Олійник (78).

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.