Оберіг державності й демократії, гарант незалежності й вільності

З  нагоди 19-ї річниці з часу прийняття Верховною Радою Основного закону України у Полтаві відбулися урочистості. Участь у них взяли заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь, міський голова Олександр Мамай, представники громадських організацій, трудових колективів, студентство, духовенство.
Під акорди рясного дощу стоголоссям лунав Гімн України. Полтавці із патріотичною символікою, жовто-синіми букетами низько вклонилися Світочу української нації Тарасу Григоровичу Шевченку, вшанували квітами його неоціненний вклад у національне відродження Батьківщини.
Після церемонії покладання квітів учасники зібрання продовжили урочисту ходу до пам’ятного знака загиблим українським козакам, де вже чекала почесна варта Козацького гвардійського корпусу Полтавщини Міжнародної академії козацтва. До пам’ятника славним і звитяжним лицарям волі теж лягли квіти. Тут лунали патріотичні вірші й пісні, майоріли синьо-жовті стяги.
– Конституція України – одна із кращих у Європі. На сьогодні проблема в тому, що ми її не виконуємо. Зараз в державі йдуть реформи, які удосконалять Основний закон, – зазначили Володимир Микійчук та Микола Білокінь.
Полтавці вважають, що Конституція України потребує змін, адже забагато протиріч. Та найголовніше – її потрібно дотримуватися усім: від малого до великого.
– Якщо змінювати і не виконувати, то навіщо взагалі щось робити? – вважає Марія Яковенко. – Переконана: статті про те, що Україна – суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава; її суверенітет поширюється на всю територію; державною мовою є українська; людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю, не потребують змін чи доопрацювань, їх необхідно лише дотримуватися.

Оксана БІЛЕНЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.