Полтавщина: одним абзацом

Сказано – зроблено
Портал “Слово і Діло” провів моніторинг обіцянок усіх голів облдержадміністрацій, які вони дали з 17 по 24 червня. У цьому рейтингу голова Полтавської ОДА зайняв друге місце. Валерію Головку із двох обіцянок вдалося виконати обидві – ініціювати службове розслідування щодо посадовців “Полтававодоканалу” та додатково виділити субвенцію за рахунок коштів місцевого бюджету в сумі 321,2 тисячі гривень на залізничну лікарню у Гребінці.
Єдиний очільник області, якому вдалося виконати більше, – голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.
Полтавщина розпочинає співпрацю з Канадою
Полтавська область стала однією з чотирьох областей України (разом із Вінницькою, Запорізькою та Івано-Франківською), де за фінансової підтримки уряду Канади Федерацією канадських муніципалітетів у 2015–2020 роках впроваджуватиметься Проект “Партнерство для розвитку міст”.
Делегація представників Федерації канадських муніципалітетів та Проекту міжнародної технічної допомоги “Партнерство для розвитку міст” під час зустрічі з головою облдержадміністрації Валерієм Головком презентувала Проект міжнародної технічної допомоги.
З осені цього року чотири міста Полтавщини матимуть можливість розпочати співпрацю з Проектом ПРОМІС та отримають доступ до найсучасніших знань і ресурсів у сфері місцевого економічного розвитку.
Наразі проходить конкурсний відбір серед 26 міст, що подали заявки. Він завершиться 25 вересня. Група канадських та українських експертів у рамках відбору побувала у Полтаві, Кременчуці, Комсомольську, Миргороді, Лубнах та Гадячі, де зустрічалася з представниками органів місцевого самоврядування, бізнес-спільноти та громадськості.
 475 тисяч євро для працевлаштування студентів
Полтавська область першою в Україні отримала грант від Євросоюзу на організацію тимчасової зайнятості студентів, які перевелися із вишів у зоні АТО до вишів Полтавщини. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валерій Головко під час виступу на міжнародній науково-практичній конференції “Ринок праці України: європейський вибір”, що проходила у столиці. Йдеться про 475 тисяч євро. За рахунок цих коштів тимчасово працевлаштують 500 студентів із Донбасу. Вже підписано відповідну грантову угоду. Очільник області зазначив, що цей грант – складова серйозної кампанії, яку зараз проводить обласна влада щодо вирішення проблеми безробіття серед молоді. А показник безробіття наразі доволі серйозний – 22%. “Майже половина молодих полтавських безробітних – це люди з вищою освітою, – наголосив Валерій Головко. – На роботу влаштовуються лише 23% випускників вишів проти 34% полтавців, які мають професійно-технічну освіту”.
На Полтавщині напрацьовуються механізми адаптації молоді, і зокрема неповнолітньої, до трудового життя. Обласна служба зайнятості стала ініціатором залучення до тимчасових робіт учнів у вільний від навчання час. Фінансуватимуться вони коштом місцевих бюджетів, на ці цілі буде виділено понад 600 тисяч гривень.
Альбіна Гохалтер пройде курс реабілітації у санаторії Миргорода
3-річну донеччанку Альбіну Гохалтер, яка приїхала до Полтави на лікування й пережила дві операції на нирці, причому не на лівій, як планувалося, а через лікарську помилку на правій нирці, нещодавно виписали з лікарні. На сьогодні здоров’ю пацієнтки нічого не загрожує. У день виписки з мамою дівчини Альоною Гохалтер зустрілися перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький та начальник УМВС України в Полтавській області Олег Бех.
Під час зустрічі Андрій Пісоцький ще раз нагадав, що розслідування інциденту керівник області Валерій Головко взяв під особистий контроль. Як повідомив Олег Бех, слідство триває. Аби воно було неупередженим та об’єктивним, залучили незалежних харківських та київських фахівців.
З ініціативи обласного керівництва мама з дітьми (у Альбіни є старший брат) поїхали до Миргорода, щоб пройти санаторне лікування на одному з тамтешніх курортів. “Після оздоровлення в санаторії на доньку чекає планове обстеження, – прокоментувала Альона Гохалтер. – Через півроку буде ще одна спроба пройти лікування, посприяти у якому нам пообіцяли в облдержадміністрації”.
У літніх таборах завершується перша зміна
28 червня у дитячому оздоровчому таборі “Ерудит” відбулося свято на честь закриття першої зміни. В урочистостях взяли участь голова ОДА Валерій Головко та директор департаменту освіти і науки Євгеній Ленський.
“Ерудит” – це табір, створений на базі Кременчуцького педагогічного училища імені А.С. Макаренка, де оздоровлюються переможці та призери олімпіад різних рівнів та захисту робіт Малої академії наук України, призери та переможці спортивних, пісенних, танцювальних конкурсів. Протягом трьох літніх змін табір відвідує 180 обдарованих дітей Полтавщини.
На свято керівництво області завітало не з порожніми руками. Валерій Головко подарував табору спортивний реманент – батут і м’ячі.

Олена Ігнатенко
“Зоря Полтавщини”.
(За матеріалами Полтавської ОДА).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.