Премія чекає на лауреатів

Почався прийом матеріалів на здобуття у 2015 році обласної премії імені І.П. Котляревського, заснованої Полтавською обласною радою для вшанування громадян, які своєю професійною, культурно-освітньою та громадською діяльністю сприяють розвитку української літературної мови, театрального мистецтва, української класичної та сучасної музики. Розмір премії становить дві тисячі гривень.
Премія присуджується у номінаціях: “Театральна діяльність” (нагороджуються митці, які професійно займаються театральною діяльністю і мають вагомі здобутки у популяризації українського театру); “Слово” (нагороджуються учасники аматорських, молодіжних та шкільних театрів, які мають у своєму творчому доробку вистави українською мовою, а також читці, декламатори, ведучі, конферансьє, які популяризують українську мову); “Музично-пісенна творчість” (нагороджуються виконавці класичних та автори і виконавці сучасних українських музичних творів); “Поетичний твір”  (нагороджуються поети, які мають творчі доробки українською мовою); “Сучасна проза” (нагороджуються автори прозових творів, які популяризують українську мову); “Медіапроект” (нагороджуються автори радіо-, телепередач, документальних та публіцистичних фільмів, автори публікацій періодичних видань, чиї роботи популяризують українську мову); “Подія року” (нагороджуються члени творчих спілок, громадських організацій, представники творчої інтелігенції за реалізацію заходів, спрямованих на утвердження української мови).
Пропозиції про присудження премії вносять місцеві органи державної виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, творчі спілки, громадські організації, адміністрації загальноосвітніх навчальних закладів, адміністрації (ректорати) вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації, закладів культури до 15 серпня.
У листі-клопотанні вказується прізвище, ім’я та по батькові кандидата на нагородження, його місце роботи, посада, адреса проживання, контактні телефони, зазначається конкретний внесок претендента відповідно до визначеної номінації.
До листа-клопотання, завіреного підписом керівника організації, установи та печаткою, додається ксерокопія паспорта та ідентифікаційного коду претендента.
Документи на здобуття премії приймаються до 15 серпня за адресою: Полтавський літературно-меморіальний музей І.П.Котляревського, Першотравневий проспект, 18, м. Полтава.
   Прес-служба обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.