Під синьо-жовтим прапором єдності

Десятиметровий синьо-жовтий стяг, який мандрує усією Україною, розгорнули й у Полтаві. Минулого вівторка, 23 червня, у Корпусному парку волонтери утворили Живий Ланцюг Єдності як символ надійного тилу для захисників Вітчизни. Краяни дружно виконали Державний гімн України, а затим усі бажаючі поставили автографи на прапорі.
– Завдяки цій акції волонтери нашої Батьківщини єднаються. Вона не заангажована політично. Це ініціатива усіх, хто допомагає армії. У такий спосіб хочемо показати, скільки нині небайдужих, – розповіла координатор акції Марина Мірошніченко.
– Волонтери – люди, які допомагають, а ми живемо цим, намагаємося створити такий тил, щоб військовослужбовці відчували підтримку, – додає тактичний медик Тетяна Рожкова. – У Полтаві величезний волонтерський рух. Люди шиють одяг військовим, ремонтують автомобілі, куховарять, плетуть маскувальні сітки.
На захід до обласного центру з’їхалися небайдужі з усіх куточків Полтавщини. Символом волонтерського свята була патріотична стрічка, до якої прикріплена гільза із квітами. Дітлахи у яскраві барви розмальовували “дарунки війни” – гільзи від снарядів ворожої зброї, дорослі брали участь у веселих і цікавих конкурсах. Відомий полтавський карикатурист Михайло Шлафер писав дружні шаржі для волонтерської команди. Над парком довго лунали українські пісні.
Далі синьо-жовтий прапор єдності помандрував до Кременчука. Завершить свій шлях десятиметровий стяг єдності у столиці на День Незалежності України, де його планують передати в один із музеїв.

Оксана БІЛЕНЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.