“Ніч без війни”

Працівникам бібліотек нині досить складно доводити громадянам, наскільки цікавими й креативними для них можуть бути ці заклади культури. Утім кременчужани переконуються у цьому дедалі більше завдяки різноманітним масовим заходам. Наприклад, акція «Читаючий тролейбус», яку централізована бібліотечна система міста проводить кілька років поспіль, зацікавила дорослих і школярів. Навіть ті, хто до цього не водив особливої дружби з книгою, взялися за читання.
Приємно вразили бібліотечні працівники городян і напередодні трагічного для України дня – початку Великої Вітчизняної війни. Зокрема колектив центральної міської книгозбірні імені                М. Горького провів захід «Ніч без війни», присвятивши його тим, хто першим опинився на передовій. Задля цього біля входу до бібліотеки організували інтерактивний майданчик. Упродовж трьох годин із справжнього патефона там лунала музика 1930–1940-х років. Чарівні жінки і дівчата прогулювалися у вбранні довоєнного періоду, юнаки у тогочасній військовій формі та чоловіки поважного віку грали у шахи. Безліч різних дрібничок і речей нагадували передвоєнне місто. Водночас у самому приміщенні бібліотеки працювали майстер-класи. Створення голубів у техніках витинанки і вириванки могли опанувати і діти, і дорослі під керівництвом кременчуцького художника Дмитра Короля.
Шанувальники книги мали унікальну можливість погортати видання 1930-х років, а любителі кіно – переглянути одні з кращих кінострічок того періоду.
Також діяла акція «Вони подарували нам життя», під час якої кременчужани приносили світлини своїх родичів часів війни та запалювали свічки пам’яті. Також працював куточок для фотографування та виставка-діорама «Відкрий книгу – спіймай час».
Організаторами виставки стали працівники центральної бібліотеки для дорослих імені М. Горького та члени Клубу воєнної реконструкції «Україна». Кременчужанам захід сподобався, тож вони чекають нових цікавих ідей від бібліотекарів.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.