Хакерські витівки

Полтавський хакер зумів перехитрити автоматизовану систему віддаленого доступу одного з комерційних банків України і таким чином привласнив більше 40 000 гривень клієнтів цього банку. Як повідомив начальник сектора протидії кіберзлочинності УМВС України в Полтавській області Олександр Кравченко, правоохоронці виявили поки що шість фактів незаконного списання коштів з банківських карткових рахунків клієнтів.
Олександр Кравченко роз’яснив, що втручання зловмисника в роботу електронно-обчислювальної техніки призвело до витоку конфіденційної інформації та порушення процесу її обробки. Внаслідок цього банківська електронна система надсилала СМС-повідомлення з відповідними паролями доступу не справжнім власникам карткових рахунків, а на телефонний номер афериста.
Зловмисник перебуває під домашнім арештом, повідомляють у ВЗГ УМВС області. Йому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки). Кібершахраєві загрожує штраф у сумі від 10 до 17 тисяч гривень або ув’язнення терміном до восьми років.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.