Євроавтобус: об’єднаймо Україну!

Під таким девізом у Полтаві відбулася просвітницько-розважальна акція, організована представництвом Європейського Союзу в нашій державі в рамках інформаційної кампанії “Будуймо Європу в Україні”.
– Ми прагнемо вкотре продемонструвати, що Україна – це вже Європа, – зазначила координатор акції Ольга Сушицька.
Майже дві години тривали лекції, вікторини і конкурси під відкритим небом. Мешканці й гості міста активно долучалися до заходів. Кожен отримав прапорець ЄС і різноманітні інформаційні буклети. Кращі знавці європейської культури, традицій, літератури виграли символічні сувеніри. Традиційно працювала бібліотека, де можна було ознайомитися з іноземними періодичними виданнями, творами світових класиків і сучасників мовою оригіналу, але за однієї умови – прочитати і передати іншому.
Полтавці переглянули фотовиставку краєвидів європейських і українських міст під назвою “ЄВРОсушка”. Особливу увагу відвідувачів привернула експозиція світлин департаменту з гуманітарної допомоги і цивільного захисту Європейської комісії “Україна: лихо, надії і втрати”.
Для дітлахів працювала пазл-зона “Склади Європу”. В такий спосіб маленькі полтавці не лише розважалися, а й вивчали мапу Європи.
Родзинкою просвітницько-розважального заходу був майстер-клас із техніки ебру. Малювання на воді особливо приваблювало маленьких мешканців міста. Новостворені малюнки переносили на сувенірні магніти, заздалегідь зроблені у формі визначних архітектурних пам’яток Європи.
– За три хвилини всі бажаючі можуть намалювати на воді свій настрій. Ебру – це стародавня східна техніка розпису, – навчає зацікавлених малят майстер Ангеліна Золота. – Став крапку. Я тобі допоможу… Ось дивись, вимальовується і вітрило до нашого кораблика…
Євроавтобус, прикрашений прапорами країн – членів ЄС і символічними кульками, уже встиг побувати в Ужгороді, Дрогобичі Львівської області й Харкові, а в Полтаві завершив свій інформаційно-просвітницький тур.

Оксана БІЛЕНЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.