Весела пора канікул

Корисно та цікаво проводять час у пришкільному таборі з денним перебуванням вихованці Мачухівського навчально-виховного комплексу Полтавського району. Тут створено належні умови для повноцінного відпочинку й оздоровлення.
У таборі “Веселка” відпочивають учні 1 – 2 класів. Це 30 хлопчиків та дівчаток, розповіла виконувачка обов’язків начальника табору Лариса Чуйко. Для них передбачене посилене триразове харчування, організоване за кошти місцевого бюджету та за певну батьківську доплату, а також велика кількість різноманітних пізнавальних і розважальних заходів. Щодня працівники закладу влаштовують для допитливих непосид ігри, конкурси, екскурсії, спортивні змагання.
На ура пройшли такі дійства, як конкурс малюнків на асфальті, чудове свято за участю працівників Полтавської районної бібліотеки, фольклорний фестиваль. Дітвора отримала не тільки море чудесних вражень, а й чимало призів. Із задоволенням побували вихованці “Веселки” на екскурсії в Полтавському краєзнавчому музеї, у Полтавському міському парку культури та відпочинку “Перемога”.
Серед запланованих для дітвори заходів – також поїздка до Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя на виставу “Царівна Ква-Ква”. Привчають найменших вихованців у “Веселці” й до праці: з цією метою було проведено акції “Чисте подвір’я” та “Екологічними стежинами”.
Після першої зміни в таборі розпочне роботу друга, на яку вже з нетерпінням чекають учні 3 – 4 класів. Для старших школярів у навчальному закладі працює табір “Юний технолог”. Протягом 10 днів юнаки та дівчата проходять обов’язкову навчальну практику. На оздоровлення старшокласників передбачена 14-денна програма, розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Мачухівського НВК Наталія Михайлик. У добре обладнаному кабінеті інформатики школярі розробляють презентації із навчальних предметів, частину часу присвячують праці з обслуговування території. Не бракує їм сил та бажання і для занять за інтересами: комусь до вподоби малювання, хтось полюбляє пограти в шашки чи шахи, іншим кортить поганяти м’яча. У наставників є можливість приділити увагу кожному вихованцю, адже юні відпочивальники розділені на групи, розповіла начальник табору “Юний технолог” Людмила Коваль.
Педагогам приємно, що діти із задоволенням приходять до табору та із захопленням розповідають про свій відпочинок удома.

Світлана КУДРЯ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.