Воїни світла, лицарі гідності

Відбулося урочисте нагородження учасників. Тридцятьом військовослужбовцям із Полтавщини урочисто вручено пам’ятні відзнаки: від міжнародної організації “Родина Мазеп” – “Лицарський хрест родини Мазеп”, медалі “За єдність України”.
Після виконання Державного гімну присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих на буремному Сході захисників Вітчизни й помолилися за Батьківщину разом із хоровою групою ансамблю “Полтава” обласної філармонії, яка виконала “Молитву за Україну”. Присутніх привітав голова облдержадміністрації Валерій Головко.
– У 2010-му виповнилася 70-та річниця заснування Мазепинського хреста, в якому використаний герб “Курч”, що є гербом родини Мазеп. Рішенням з’їзду нашого об’єднання вирішили поновити цю нагороду для пошанування патріотів України, які борються за її незалежність і волю. Так з’явився “Лицарський хрест родини Мазеп”. Не думали, що вручатимемо його як бойову відзнаку людям, котрі проливають кров за свободу держави, але довелося…
9 травня ми вперше нагородили “Лицарським хрестом родини Мазеп” бійців 95-ї окремої аеромобільної бригади… Нині відзначили ваших земляків, – розповів голова координаційної ради міжнародної організації “Родина Мазеп” Ігор Мазепа. – Цього тижня надійшло повідомлення від Генерального штабу ЗСУ, що невдовзі одержимо офіційний дозвіл на використання нашої відзнаки на військовому однострої, тобто нагороду можна буде носити поруч із державними.
Голова громадської організації “Всеукраїнська спілка учасників АТО” у Полтавській області Дмитро Шевченко поінформував, що нинішнє дійство в регіоні не останнє: наступні урочистості відбуватимуться в районах.
Як розповів голова ГО “Всеукраїнська спілка ветеранів АТО” Тарас Ткаліч, пошанування учасників антитерористичної операції – лише одна з функцій об’єднання. Основним завданням є допомога родинам загиблих і чоловікам, які отримали травми, поранення. Учасники громадської організації займатимуться їхньою реабілітацією, залучатимуть спонсорські кошти. За словами Тараса Ткаліча, нашим бійцям уже готові допомагати українські діаспори Канади, Америки, Австралії, Німеччини та Португалії…

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.