“Ворскла” на шляху до єврокубків

Як відомо, у новому сезоні Україну в Лізі Європи представлятимуть три футбольних клуби. Це – дніпропетровський “Дніпро”, полтавська “Ворскла” і луганська “Зоря”. “Дніпро” розпочне боротьбу за почесний трофей восени із групового раунду, а “Ворскла” і “Зоря” стартують вже наприкінці липня у третьому кваліфікаційному раунді, де будуть “сіяними”, повідомляє офіційний сайт УЄФА.
Перших суперників “Ворскли” і “Зорі” визначить жеребкування, яке відбудеться 17 липня.
***
Питання про можливість проведення ФК “Ворскла” поєдинків у рамках Ліги Європи на домашній арені порушувалося вже неодноразово. Як відомо, через напружену ситуацію на Сході України УЄФА ухвалив рішення проводити матчі під егідою організації лише у Києві та Львові. Одразу після здобуття полтавською командою права на участь в єврокубкових баталіях представники футбольного клубу через керівництво Федерації футболу України звернулися до УЄФА з проханням реально оцінити ситуацію в Полтаві й ухвалити адекватне рішення з цього приводу. Тож нещодавно до головного офісу футбольного клубу “Ворскла” завітав офіцер безпеки УЄФА Ілан Ябловскі. Гість фотографував стадіон, прилеглі території, робив нотатки у своєму записникові. Але жодних рішень ще не ухвалено. Про перебіг подальших подій навколо європейських перспектив полтавської “Ворскли” ми постійно повідомлятимемо на сторінках “Зорі Полтавщини”.
***
Згідно з рішенням ФФУ луганську “Зорю” позбавили  трьох очок. Це дозволило “Ворсклі” піднятися на щабель вгору в чемпіонаті Прем’єр-ліги і посісти четверту сходинку.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.