Оздоровчий заклад потребує реконструкції

На базі обласного дитячого оздоровчого центру “Маяк” (Полтавський район), що належить до об’єктів спільної власності територіальних громад області, відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту та туризму. Провів його голова комісії Андрій Соколов. У роботі зібрання взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, голова постійної комісії з питань бюджету та управління майном Валерій Пархоменко.
Учасники виїзного засідання ознайомилися з матеріальною базою “Маяка”, поспілкувалися з працівниками та відпочивальниками. Директор закладу Людмила Сердюк розповіла, що оздоровча зміна триває 21 день, діти забезпечуються п’ятиразовим харчуванням. Зараз у центрі відпочивають 100 дітей. Працюють 32 гуртки за інтересами, 9 спортивних секцій, бібліотека. Керівник відзначила, що заклад потребує реконструкції, та порушила питання про підтримку розвитку ДОЦ “Маяк”, який не повністю відповідає потенційним можливостям і нормативним вимогам. Після детального обговорення комісія рекомендувала відділу у справах сім’ї та молоді й департаменту освіти і науки облдержадміністрації вивчити питання щодо перепрофілювання та реконструкції закладу.
Під час пленарної частини засідання депутати заслухали інформацію названих відділу та департаменту про початок літньої оздоровчої кампанії, відзначалося, що оздоровчий період розпочався вчасно та організовано. У цілому організованими формами відпочинку та оздоровлення планується забезпечити 61,9 тисячі дітей (45,5% від загальної кількості школярів). За оперативними даними, усього на організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії планується залучити 46 мільйонів 761 тисячу гривень. Депутати прийняли цю інформацію до відома та рекомендували профільним структурним підрозділам ОДА опрацювати питання збільшення у поточному році фінансування обласної “Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2015–2019 роки” на оздоровлення дітей, батьки яких є учасниками АТО, та дітей з Луганської і Донецької областей.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.