Як оминути проблеми сонячного літа

Літо – пора відпочинку на природі. Втім і цей благодатний період сповнений різних небезпечних моментів…
“Як не згоріти на сонці?” – це запитання непокоїть щоразу, коли ви збираєтеся на пляж. До того ж хочеться не тільки вберегти себе від небажаних опіків, а й мати бронзовий відтінок шкіри, рівномірну засмагу та приємні враження після сонячних ванн.
Однак варто враховувати, що засмага не для всіх є другом. Зокрема світловолосим і світлошкірим слід берегтися зайвих сонячних променів. Не варто ризикувати й тим, хто протягом останніх п’яти років вже встиг разів зо три сильно обгоріти на сонці та людям із великою кількістю родимок і веснянок. Ну а тим, хто все-таки добрався до омріяних сонячних галявин, радимо бути обачними.
У перший день загорайте максимум 5 хвилин на спині, потім 5 хвилин на животі й пару хвилин на боках. Ні в якому разі не намагайся збільшувати час – навіщо псувати початок відпустки стражданнями від опіків?
Використовуйте захисний крем відповідно до свого типу шкіри. Однак слід пам’ятати, що жоден крем не тримається довше 30 хвилин і змивається водою. Тому постійно змащуйте шкіру і захищайте її перед і після купання.
Краще використовувати спрей, його легше нанести, він швидше всмоктується. Приділяйте особливу увагу обличчю, зоні декольте, плечам. Під час засмаги не носіть окуляри та прикраси – вони залишають на шкірі сліди, а розпечений метал ще сильніше притягує сонячні промені.
Після солоної води обов’язково приймайте душ і витирайте краплі – через крапельки можна отримати мікроопіки.
Взагалі не виходьте на сонце між 12-ю і 14-ю годинами! Після 14-ї можна поплавати, і знову в тінь – до 16-ї. У цей час сонце найбільш активне і згубно впливає на вашу шкіру.
Після сонячних ванн обов’язково прийміть вдома прохолодний душ і як слід зволожіть шкіру лосьйоном.

Лариса Любченко,
лікар.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.