Чітка система зі зворотнім зв’язком

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери, яке провів її очільник Микола Ганнущенко. У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук.
Про стан роботи з реагування на критику, оприлюднену у ЗМІ та висловлену громадськістю, в облдержадміністрації доповів перший заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Юрій Варченко. У ході дискусії з означеної тематики Микола Ганнущенко, депутати обласної ради Микола Перепелиця, Валентина Петрова, Володимир Козуб та Ігор Супруненко привернули увагу зокрема до потреби створення у цій царині чіткої системи зі зворотнім зв’язком, узагальнення тенденцій тощо. Також наголошено на недостатньому рівні такої роботи стосовно надзвичайно резонансної у суспільстві проблематики сьогодення – проведення адміністративно-територіальної реформи.
Володимир Марченко та Володимир Микійчук окремо підкреслили важливість фахового реагування на питання, які пов’язані з проблемами учасників АТО, зауважили на актуальності відповідної співпраці з місцевими газетами.
Заступник голови Громадської ради при ОДА Олексій Шаманенко актуалізував потребу поліпшення роботи в органах влади зі зверненнями громадян, а також ширшого висвітлення в ЗМІ діяльності призовних комісій.
Фактично продовженням цієї дискусії стало й обговорення діяльності обласної влади, спрямованої на забезпечення свободи слова на Полтавщині. Констатовано, що протягом року не зафіксовано фактів перешкоджання діяльності журналістів на території області. Зазначалося, що в області реалізується Комплексна програма сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери на 2013–2015 роки.
До тематичних рекомендацій постійної комісії з даного питання зокрема увійшли положення про необхідність дотримання на території області вимог законодавства України щодо недопущення будь-якого втручання у професійну діяльність представників засобів масової інформації; активізації роз’яснення актуальних викликів зовнішньої та внутрішньої політики держави, оперативного реагування на негативні інформаційні прояви з боку окремих іноземних держав, зокрема Російської Федерації; популяризації концепції та створення регіонального суспільного телерадіомовлення; дотримання на території області норм Закону України “Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних ЗМІ приміщень та майна”; підвищення кваліфікації журналістів місцевих засобів масової інформації тощо.
За підсумками обговорення висновків і пропозицій комплексного моніторингу діяльності, рівня кадрового забезпечення та суспільної значущості комунальних підприємств “Книжковий магазин “Планета” та “Видавництва “Полтавський літератор”, що нещодавно відбувся за участю представників постійної комісії на місцях, рекомендовано зберегти ці відомі в Україні бренди як окремі комунальні підприємства, посиливши їх кадрами у встановленому порядку й у визначені терміни.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.