Створюємо майбутнє сьогодні

Під такою назвою пройшов обласний зліт лідерів учнівського самоврядування у Полтаві. Ініціативні, активні й креативні школярі краю з’їхалися до обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського, щоб поділитися досвідом, підбити підсумки й узгодити план заходів на наступний навчальний рік, а також поділитися перспективами дозвілля на літніх канікулах. Не оминули на зльоті й проблем учнівського самоврядування. Серед найголовніших, як повідомили юні лідери, – відсутність мотивації й фінансування.
– Ми б могли зробити значно більше, якби були відкритий діалог із органами місцевої влади й кошти, – розповіла голова обласної ради старшокласників Наталія Решетняк.
В обговоренні взяв участь ректор ПОІППО імені М.В. Остроградського Віталій Зелюк. Він наголосив, що сьогодні молодій українській демократії необхідна підтримка.
– Наш інститут ніколи не відмовляє школярам у кваліфікованій методичній і навчальній допомозі. Переконаний, що система учнівського самоврядування формує ціннісну основу, навички активності й відповідальності, – зазначив Віталій Зелюк.
У межах обласного зльоту школярі взяли участь у квесті “Моя Полтава”, який підготували студенти Полтавської державної аграрної академії. Учасники заходу відвідали чимало пам’яток міста, поповнили знання з історії рідного краю і весело провели час.
Наостанок лідери учнівського самоврядування області поблизу Білої альтанки провели флеш-моб “Молодь Полтавщини – за єдину Україну”. Під блакитно-жовтими стягами дзвінко, дружно, гучно і завзято лунала поезія Марії Хоросницької:
Моя Україна –
широкі простори:
поля і левади,
долини і гори…
За словами методиста ПОІППО імені
М.В. Остроградського Анжели Романенко, подібні заходи єднають молодь, сприяють її активній громадянській позиції, всебічному розвитку і формуванню лідерських якостей учнів на Полтавщині.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.