Курорти Миргород і Хмільник стали партнерами

Миргород відвідала делегація з Хмільника Вінницької області. Представники цього міста – бальнеологічного курорту державного значення з майже 30-тисячним населенням – приїхали для обговорення перспектив співробітництва з колегами з Полтавщини. Очільники Хмільника Василь Грушко та Миргорода – Сергій Соломаха в урочистій обстановці скріпили печатками Угоду про співпрацю, яку підписали у березні нинішнього року під час попередньої зустрічі у Хмільнику, повідомили в Миргородській міській раді.
Міста співпрацюватимуть у галузях охорони здоров’я, освіти, культури, туризму, курортної справи, сферах енергоефективності та енергозбереження тощо. Гості ознайомилися з роботою відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту, Центром надання адмінпослуг, санаторно-курортним комплексом, відвідали комунальні підприємства Миргорода.
Культурні та економічні зв’язки миргородці підтримують з містами Маарду (Естонія), Згожелець (Польща), Рєчіца (Білорусь), Горна Оряховіца (Болгарія), Барбі (Німеччина). Торік містами-побратимами Миргорода стали Новоград-Волинський Житомирської області та латвійський Єкабпілс, а нині – ще й місто-курорт Хмільник.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.